De leukste paasvuren in Twente!

29 februari 2024
Een paasvuur is een typisch Twentse traditie. Elk dorp of buurschap maakt zijn eigen paasvuur en komt samen om deze aan te steken. Wij hebben de grootste paasvuren in Twente dit jaar weer voor jullie verzameld. Welke ga jij bezoeken?
Paasvuur in Twente

Paasvuren in Twente op Eerste Paasdag

HANDIG: Je ziet ze ook allemaal op deze kaart in Google Maps

Paasvuur Espelo

Dit paasvuur kis een recordhouder! Ben jij benieuwd hoe zo'n groot paasvuur eruit ziet? Neem dan op zondag 31 maart om 20:00 een kijkje bij paasvuur Espelo in Holten. Om 19:00 start er een gezins-fakkeltocht met warme chocomelk, de route is zelfs buggy-vriendelijk!

Oldenzaals paasvuur

Op zondag 31 maart om 20:15 uur vertrekt een sfeervolle fakkeloptocht vanaf 'het Muldershoes' naar het terrein Toetersdennen. Daar zal het Oldenzaals paasvuur rond 20:30 uur door alle fakkels in vlammen opgaan! 

Paasvuur Weerselo

De  voorbereidingen van het paasvuur van Weerselo zijn in volle gang. Dit jaar op een nieuwe lokatie: de Wenshofsteeg. Hou de website in de gaten.

Paasvuur Tubbergen

Dit jaar kun je op wel 3 verschillende lokaties in Tubbergen naar een paasvuur komen kijken. 

Paasvuur Dijkerhoek

In 2016, 2017 én 2018 hadden ze het grootste paasvuur van Nederland! En dit jaar willen ze die titel weer bij het paasvuur in Dijkerhoek.

Paasvuur Borne

Dit spectaculaire paasvuur in Borne trekt elk jaar weer enorm veel bezoekers. En dat is niet voor niets! Voordat het paasvuur wordt aangestoken mogen de kids in een grote fakkeloptocht naar de 'boake' toelopen. Hoe gaaf is dat?! 

Paasvuur Ootmarsum

Nadat in de middag het Vlöggeln is geweest, zal om 20.30 het paasvuur in Ootmarsum worden aangestoken. 

Paasvuur Denekamp

Het Paasvuur in Denekamp is dit jaar te bewonderen vanaf 20.00 uur aan de Berghummerstraat in Denekamp.. 

Paasvuur Lonneker

Dit jaar is er ook weer een Paasvuur in Lonneker te bewonderen. Vorig jaar vond hetplaats in het weiland aan de Vliegveldweg... Er volgt nog een update op de site dus hou die in de gaten! 

Paasvuur Buurse

De maatregelen zijn misschien wat strenger, het vuur daardoor iets kleiner, maar het feest des te groot.
150 kuub aan hout wordt weer verzameld en rond 21:00 aangestoken. Houden jullie de traditie in Buurse in ere?

Weet jij al welk paasvuur het wordt? Of heb je nog een paasvuur dat echt niet mag ontbreken in het rijtje? Laat het ons weten via twente@kidsproof.nl.

Veel plezier!

P.s. In onze Uitagenda vind je de leukste uitjes voor de paasdagen!