De leukste paasvuren in Twente!

19 maart 2023
Een paasvuur is een typisch Twentse traditie. Elk dorp of buurschap maakt zijn eigen paasvuur en komt samen om deze aan te steken. Wij hebben de grootste paasvuren in Twente dit jaar weer voor jullie verzameld. Welke ga jij bezoeken?
Paasvuur in Twente

Paasvuren in Twente op Eerste Paasdag

 

Paasvuur Espelo

Dit paasvuur doet elk jaar weer mee in de strijd om de grootste 'boake'. Ben jij benieuwd hoe zo'n groot paasvuur eruit ziet? Neem dan op zondag 9 april om 20:00 een kijkje bij paasvuur Espelo in Holten.

Paasvuur Twekkelo

Ook de 'boake' van Twekkelo vat op zondag 9 april weer vuur en vlam. Je wordt welkom geheten door de enige echte boakemeester, waarna het vuur om klokslag 20:30 wordt aangestoken door de oudste inwoner van Twekkelo. Voorafgaand is er een fakkeltocht voor kinderen.

Oldenzaals paasvuur

Op zondag 9 april om 20:00 uur vertrekt een sfeervolle fakkeloptocht vanaf 'het Muldershoes' naar het terrein Toetersdennen. Daar zal het Oldenzaals paasvuur rond 20:30 uur door alle fakkels in vlammen opgaan! Om 20:00 uur start te Fakkeltocht, loop je mee?

Paasvuur Weerselo

Geen fakkeltocht maar een heuse lampionnenoptocht trekt op zondag 9 april vanaf huize st. Jozef naar het paasvuur van Weerselo. Alle kids kunnen bij de start een lampion halen en meelopen! 

Paasvuur Dijkerhoek

In 2016, 2017 én 2018 hadden ze het grootste paasvuur van Nederland! En dit jaar willen ze die titel weer bij het paasvuur in Dijkerhoek.

Paasvuur Borne

Dit spectaculaire paasvuur in Borne trekt elk jaar weer enorm veel bezoekers. En dat is niet voor niets! Voordat het paasvuur wordt aangestoken mag je namelijk samen met alle andere kids in een grote fakkeloptocht naar de 'boake' toelopen. Hoe gaaf is dat?! 

Paasvuur Ootmarsum

Nadat in de middag het Vlöggeln is geweest, zal om 20.30 het paasvuur in Ootmarsum worden aangestoken. 

Paasvuur Denekamp

Het Paasvuur in Denekamp is dit jaar te bewonderen vanaf 20.00 uur aan de Berghummerstraat in Denekamp.. 

Paasvuur Lonneker

Dit jaar is er ook weer een Paasvuur in Lonneker te bewonderen. Het vindt plaats in het weiland aan de Vliegveldweg.. Weet jij al welk paasvuur het wordt? Of heb je nog een paasvuur dat echt niet mag ontbreken in het rijtje? Laat het ons weten via twente@kidsproof.nl.

Veel plezier!
Liefs Lotte

P.s. In onze Uitagenda vind je de leukste uitjes voor de paasdagen en de meivakantie!