Sinterklaas intochten in Twente

11 november 2021
Sinterklaas vaart op zaterdag 13 november ons land weer in met z'n stoomboot. Ook in Twente zal hij weer veel kindjes verblijden met een bezoekje. Misschien nog wel even anders dan anders. In Twente is het nog niet overal bekend hoe de intochten er precies uit gaan zien. Toch zullen er genoeg manieren zijn om de verjaardag van Sinterklaas te vieren!
Sinterklaas intochten Twente

Zaterdag 13 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland! Je kunt de intocht natuurlijk ook lekker met warme chocolademelk en speculaas op televisie kijken. 

Uiteraard hebben we ook wat leuke activiteiten bedacht voor het vieren van de verjaardag van Sinterklaas in huis. >> Lees het in onze blog!

Daar waar we zeker weten dat de intocht doorgaat, hebben we ze hieronder vermeld. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de RIVM maatregelen die op dat moment van toepassing zijn.

Enschede

Sinterklaas komt in 2021 iets anders aan in Enschede, maar hij komt!

Hengelo

De intocht in Hengelo gaat door! De sint komt rond 14.00 uur per trein aan en trekt vervolgens met een stoet door de binnenstad om de toegestroomde kinderen en ouders te begroeten.

Almelo

Alle kindjes in Almelo kunnen gerustgesteld worden. Sinterklaas zal Almelo toch echt gaan bezoeken op 13 november. Waar de Sint aan zal komen is nog niet bekend (niet per stoomboot in de haven), maar hij zal een rondtoer maken in een feestelijke koets. 

Borne

Na een afwezigheid van bijna twee jaar komt Sinterklaas zaterdag 13 november weer terug in Borne. De verwachting is dat hij rond 14.00 uur, dus vlak na de aankomst in ons land, zal arriveren nabij het Rheineplein. 

Oldenzaal

Hij komt, hij komt! Zaterdag 13 november verwelkomen we Sinterklaas en de Pietermannen weer in Centrum Oldenzaal. Kom ook gezellig naar de intocht om Sinterklaas te zien, een handje te geven en natuurlijk om een handje lekkere pepernoten te scoren...

Haaksbergen

Hij komt, hij komt... die lieve, goede Sint. Het voorlopige programma van de intocht in Haaksbergen is bekend.

Goor

Op zondag 14 november zal de Goedheiligman met zijn gevolg rond de klok van 13:00 uur de Goorse wateren binnen varen.

Denekamp

Dit jaar gaat Sinterklaas het anders doen dan andere jaren. Hij zal op zondag 14 november niet op het bordes verschijnen, maar hij zal in z'n koets een ronde door Denekamp rijden. 

Ootmarsum

Zaterdagmiddag 13 november arriveert Sinterklaas weer in Ootmarsum. Hij komt om 15.00 uur aan in het centrum waar hij op het balkon van het voormalige stadhuis iedereen zal verwelkomen.


Alle activiteiten rondom de verjaardag van Sinterklaas zullen worden opgenomen in onze Uitagenda!

Zodra er meer over de intochten bekend is en er activiteiten bijkomen, dan laten we je dat weten via de Uitagenda. Hebben we nog een leuke gemist? Laat het ons weten via twente@kidsproof.nl.

Liefs,
Piet Lotte

P.s. Heeft Sinterklaas je om tips gevraagd voor leuke winkeltjes in de buurt? Op Kidsproof.nl staan alle leuke kinderwinkels op een rijtje!


Naar de website