icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

7x magische uitjes in Nederland

14 juni 2021
Heb jij altijd al willen weten of er achter dat kleine deurtje een kabouter of elfje woont? En wat is er eigenlijk aan het einde van de heksentunnel? Jullie favoriete sprookjes komen tot leven op deze 7 magische plekken voor kleine kinderen. Met tips uit het hele land!
Sprookjeswonderland

1. Kabouterland

In het Drentse Exloo, vanuit Twente iets meer dan een uur rijden, kun je in Kabouterland kabouters en trollen in het wild zien. Echt waar! Kinderen kunnen hier op avontuur langs de kabouterhuisjes, de exotische dieren en door de trollengrot. Onderweg komen jullie binnen en buiten fijne speelplekken tegen.

2. Sprookjeswonderland

Wist je dat er in Enkhuizen een enorme reus ligt te snurken? Hij woont samen met een heleboel betoverende figuren in het Sprookjeswonderland. Het is ongeveer 2 uur rijden, maar de attracties in het park zijn een echte aanrader voor jonge kinderen. Van dobberbootjes in de vorm van een lieveheersbeestje tot zweven op een vliegend tapijt.

3. Elfendeurtjesroute

Mocht je deze zomer nog aan de kust komen, breng dan eens een bezoekje aan de Schoorlse Duinen. In het speelbos bij het Buitencentrum barst het namelijk van de elfjes. De elfjes laten zich niet graag zien, maar als jullie goed zoeken vind je de kleine deurtjes waarachter ze wonen. Bij elk deurtje hoort een opdracht. De route is 1,5 kilometer en is geschikt vanaf 2,5 jaar.

4. Hans en Grietje Pannenkoekenhuis

Bij het pannenkoekenhuis van Hans en Grietje in Zeewolde (1,5 uur rijden) is alles betoverd. Van wiebelende vloeren tot betoverde plafonds en zwevende tafels. En het leuke is, jullie zetten alle spreuken zelf in beweging met touwen en knoppen. Buiten ligt een heerlijk sprookjesspeelpark met het snoephuisje van Hans en Grietje, een skeltercircuit en meer.


Hans en Grietje Pannenkoekenhuis

Lees ook:

De leukste kinderboerderijen in Twente op een rijtje

5. Efteling

Deze magische plek in Kaatsheuvel blijft favoriet voor kinderen. Diep in het Sprookjesbos van de Efteling ontmoeten jullie alle sprookjeswezens die je maar kunt verzinnen; Repelsteeltje, de wolf en de zeven geitjes, Sneeuwwitje en de Kikkerkoning. Iets verder rijden, maar gelukkig kun je er ook blijven slapen.

6. Sprookjesbos Valkenburg

Draaien in de Dolle Draaimolen of mee op het Schommelschip van Kapitein Haak. Sprookjesbos Valkenburg, in een van de meest zuidelijke puntjes van Nederland, is een echt kidsproof uitje. Extra leuk: in het park lopen al jullie sprookjeshelden rond. Doornroosje, Klein Duimpje, Sneeuwwitje… Wel oppassen voor de draken natuurlijk.

7. Recreatieboerderij Pukkemuk

In het Brabantse Dongen staat de gezellige Recreatieboerderij Pukkemuk. Kleine bezoekers moeten zeker een kijkje nemen in het boerensprookjesbos. In dit kleine dorpje wonen boeren en boerinnen die spannende verhalen vertellen. Pukkemuk heeft ook een fijne binnen- en buitenspeeltuin én een dierenweide waar je kunt knuffelen met de boerderijdieren.

Veel plezier op deze magische plekken!

Liefs Lotte