• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

10x toffe spelletjes met water

1 mei 2024
Is het goed warm en doe je er alles aan om het hoofd koel te houden? Lekker spelen met water werkt altijd goed en er zijn heel veel mogelijkheden. Wij hebben tien leuke waterspelletjes voor je op een rijtje gezet!
Supertof met een hele grote groep vrienden uit de buurt, maar ook met een paar kids kun je heel lekker "splashen!" En het leuke is dat je met minimale inspanning en middelen een groots resultaat krijgt. Daar houden we natuurlijk ook van op warme dagen! De waterballonnen kun je inslaan bij Action of HEMA. 

Wist je dat er ook herbruikbare waterballonnen zijn? Of gebruik eens een spons (zonder schuurkant). Een gazonsproeier is ook altijd een spetterende toevoeging. 

Waterbaan

Bouw je eigen knikkerbaan, maar dan voor water. Het water moet van A naar B. Bouw een horizontaal of een vertikaal parcours. Buizen, pijpen, bekertjes, borden, rietjes, sponzen, hoe creatiever hoe beter!


Ultimate Waterballon

Dit spel is echt leuk om met een grote groep te spelen. Trommel dus de leukste kids op en verzamel op groot grasveld (het liefst met een volleybalnet). Splits de groep op in twee teams en verdeel over de twee velden. De bedoeling is nu dat je punten gaat scoren door de waterballon in een bepaald deel van het veld van de tegenstander krijgt (lijkt dus op volleybal, maar dan met een splashende waterballon!).

Waterballonnenparcours

Dit is er één voor kids die van een uitdaging houden en niet snel opgeven! Neem een waterballon mee over een parcour op een...... lepel! Net zoals de bekende variant met het ei. Maak het extra spannend door het parcours uit te stippelen in een speeltuin, over een klimrek bijvoorbeeld. Ook erg leuk voor de toeschouwers :-)

Schutting Schilderen

Een emmertje water en een kwast. De schuurdeur van mijn oma heeft ontelbaar 'lagen verf' gekregen. Schilder figuren, of neem de hele poort onder hand. Met mooi weer is het begin weer droog als je bij het einde bent. Ideaal dus, want dan begint het weer heerlijk van voorafaan. 

Waterfles bowling / voetbal

Ouderwetse lol! Dit spel is van alle tijden. Wat hebben wij dit vaak gespeeld. Vul een paar flessen met water en mikken maar! 

Waterballon estafette

Het spel voor goede vrienden en vriendinnen. Het is namelijk de bedoeling dat je met z'n tweeën, zonder je handen de waterballon over de finish brengt! Hoe dan? Nou, door de ballon tussen jullie hoofden te klemmen... of tussen jullie schouders, of billen! Maar niet te hard drukken hoor... splash!

Ramen lappen

Toch gek, dat je zodra je volwassen bent dit ineens geen leuk spelletjes meer is. Natuurlijk is deze tip er één met een vette knipoog, maar best het proberen waard ; ). Uit dezelfde categorie: plantjes water geven.

Waterballon darts

Krijt op een harde ondergrond een dartbord. Probeer door het gooien met de waterballonnen het hoogst aantal punten te behalen!

Bootje blazen

Ieder blaast zijn eigen bootje in het zwembad vooruit met een rietje of blaaspijp. Niet geschikt voor fanatiekelingen met heel warm weer. 

Waterdragers

Ga in een treintje achter elkaar zitten, laat degene vooraan een bekertje volscheppen en geef het door naar achteren. Heel benieuwd wat er uiteindelijk in de emmer achteraan beland. Ook leuk om met 2 teams te doen. Het team dat als eerste een emmer vol heeft, wint! Verkoeling gegarandeerd.


Tip: nog meer verkoeling nodig? Bezoek een van de heerlijke (buiten) zwembaden!