Leuke tips voor de voorjaarsvakantie

19 februari 2024
Deze voorjaarsvakantie niet op wintersport? Gelukkig hoeven de kinderen zich thuis ook absoluut niet te vervelen. Laat je hieronder inspireren met onze leuke ideeën.
Voorjaarsvakantie thuis
1. In één dag alle speeltuinen uit de buurt langs? Ga met de kinderen op een stoere speeltuinexpeditie. Maak te voet of met de fiets een tocht langs zoveel mogelijk speeltuinen. En daar moeten alle speeltoestellen natuurlijk getest worden. Aanrader: vraag je kinderen om elke speeltuin een cijfer te geven.

2. Elke dag een andere verrassingsactiviteit, hoe leuk is dat! Verzamel een groepje kinderen en laat ze allemaal een activiteit verzinnen. Elke dag gaat het groepje bij een ander langs voor de activiteit.

3. Gaan jullie dit jaar niet skiën? Maak een skiparcours in huis en laat je kinderen slalommen om allerlei objecten met een dweil of washandje om hun voeten. Ook leuk: lees onze wintersport blog met meer tips om het wintersportgevoel in huis te halen.

4. Ben je toe aan een keer een andere omgeving, zonder dat het meteen veel geld kost? Doe dan eens een huizenruil met vrienden. Zo zijn jullie met het gezin toch even op vakantie.

5. Wat zou je doen met een miljoen óf hoe zou de toekomst eruit zien? Geef jouw schrijvers-in-de-dop een leuke schrijfopdracht en lees de verhalen daarna aan elkaar voor.6. Het is de droom van menig kind: een eigen (boom)hut. Kies een grote boom in de tuin of start samen op de grond met een hut van verzamelde takken.

7. Trek allemaal je verkleedkleren aan tijdens een wandeling door de buurt. Een soort mini-carnavalsoptocht. Misschien zien jullie andere buurtkinderen of buurtbewoners ook wel in verkleedkleren. Je kunt hiervoor natuurlijk ook even onze blog met tips voor Carnaval thuis lezen!

8. Laten we het museum eens in huis halen. Vraag je kinderen om zelf een tentoonstelling samen te stellen van eigen knutselwerkjes én daarna een rondleiding te geven.

9. Daag je kinderen uit om een (stop motion) film te maken. Daar zijn ze zeker een tijdje zoet mee.10. Boek een vakantiehuisje op een fijne plek en maak er één grote spelletjesvakantie van. Neem zoveel mogelijk bordspellen en kaartspellen mee om ter plekke te spelen.

11. Welke stoelpoot is dat? Voor een fotospeurtocht hoef je alleen maar grappige of gekke details te fotograferen in huis. Vervolgens vraag je de kinderen om zo snel mogelijk de juiste plekken te vinden.

12. Op de dagen dat het flink regent of waait is een familiefilmmarathon een favoriete activiteit. Zorg voor dekentjes, kussens, lekkere snacks en natuurlijk een comfy outfit.

13. Niet Heel Holland bakt, maar Heel Kidsproof bakt! Bak samen met je kleine chef lekkere koekjes of een taart.14. Speel thuis met het gezin een escapegame via een app, via internet of met een fysiek spel.

15.
Teken een plattegrond van de omgeving rond je huis. Google Maps is daar een fijne hulp bij. Zet ergens op de kaart een groot rood kruis. Daar verstop je de schat. Als echte piraten gaan je kinderen met de schatkaart op zoek naar de schatkist. Tip: laat je kinderen ook zelf schatkaarten maken voor vriendjes in de buurt.

16. Neem de kinderen eens mee voor een wandeling door de historische straten van een mooie stad. Onderweg kun je gezellig warme choco of wat lekkers afhalen.

17. Die winter hebben we nu wel gehad. Tijd voor het voorjaar! Laat de kinderen een middagje knutselen in lentethema.

18. Wie wordt de grote winnaar? Houd met het gezin een spelletjesmiddag met een leuk gezinsspel.

19. Bestel of kook een chique 3-gangen diner voor het gezin. Laat de kinderen ondertussen een menukaart knutselen voor op tafel. En het grote voordeel van thuis “uit eten” gaan? Al het speelgoed van de kinderen is lekker dichtbij. Handig tussen de gangen door.

Fijne voorjaarsvakantie!
Liefs Lotte