Spetteren in Gronau

23 juni 2022

De kinderen van Elke zijn echte waterratten. Het badje in de tuin is de meest favoriete plek in de tuin. Naast het grote bad voor de grote meiden staat een badje (exemplaar paddenstoel) in de schaduw voor onze jongste waterrat. Niet dat dit bad veel gebruikt wordt overigens. Juul glijdt al behendig achter haar zussen aan het grote bad in.

Waar de meiden hun liefde voor water van hebben is ons onbekend. Wij zijn niet dol op zwemmen of het gekrioel en gespetter in een zwembad. Balen voor de meiden, want de vraag wordt steeds vaker gesteld: ‘Wanneer gaan we nou naar het buitenbad om te zwemmen?’. Gelukkig worden ze van het Hulsbeek ook blij. En wij ook. Naast het strand is een leuk bad voor Juul, zijn er genoeg plekjes om te spelen en (niet onbelangrijk) er is schaduw, koelte …

Toen het laatst een tijdje zo warm was, hebben we een nieuw plekje gevonden dat ook aan bovenstaande eisen voldoet. Alhoewel, zwemmen gaat er niet lukken. Maar er is water in overvloed!

We waren in Gronau, in het stadspark. Dit park (restantje van de Laga) is fraai aangelegd met volop speelgelegenheid, picknickplekken en als absolute topper de ‘Wasserspielplatz’.

We parkeerden de auto (gratis!) op de parkeerplaats bij het park. Slechts twee minuten verwijderd van de speeltuin. Onze meiden renden alvast vooruit en ontdekten als eerste de gave glijbaan; een mooie hoge die lekker hard gaat! Ernaast staat een piratenboot waarop geklommen kan worden. Ook voor de kleintjes is er een bootje waarop gespeeld kan worden.

Naast de grote boot staat een waterton mét een knopje. Het water werd die ochtend gebruikt om de grachten van het kasteel te voorzien van water en om de handen/ voeten te wassen.

Er zijn een aantal picknickplekken en in de schaduw stellen we de inwendige mens tevreden. De meiden worden al wel een beetje ongeduldig. Ze willen afkoelen. We lopen richting het Rock ’n Pop museum. Het plein tegenover het museum is leeg, maar de bankjes zijn bijna allemaal bezet. Mensen hebben hun tassen met handdoeken en droge kleren daar gestald. Al een flink aantal kinderen rent in zwemluier en badkleding rond. De spanning is voelbaar. Gauw installeren we ons op een bankje. De meiden zijn er in hun bikini’s helemaal klaar voor.

Om 11:00 uur klinkt er gegil.

De fonteinen van de wasserspielplatz gaan aan! Uit alle gaten in het plein komt water. Hoe gaaf! Hoge fonteinen, lage stralen en ook een waterspuwer zijn op het plein aanwezig. Alle drie de meiden rennen gillend rond. Jet en Fien zijn binnen een paar seconden kletsnat en afgekoeld. Juul rent enthousiast rond de waterstralen. Ze zorgt ervoor dat ze nét niet nat wordt. Haar gelach en enthousiasme werken aanstekelijk. Onze hele familie geniet met volle teugen.

Na een dik uur rennen en spelen hebben de meiden het wel gezien. Ze krijgen het koud (hoe dan?) en Juul verlangt naar haar bed. Met droge kleren en een appeltje voor de dorst lopen we terug naar onze auto die gelukkig in de schaduw geparkeerd staat. Binnen een half uur rijden we onze straat weer in. Dít uitje was een groot succes; het uitproberen waard tijdens warme en zonnige dagen!

Elke van BLOG by Elke is moeder van Fien, Jet & Juul en leerkracht op een basisschool.