12x zomeruitjes in de Achterhoek

13 juni 2023

We zijn helemaal weg van de Achterhoek! De zomer bruist daar van de mogelijkheden voor gezinnen op zoek naar avontuur. Of je nu de sfeervolle steden wilt verkennen of de adembenemende natuur wilt ervaren, er valt zoveel te beleven. We hebben wat geweldige tips voor je verzameld die vanuit onze regio's prima te bereiken zijn.

Zomeruitjes in de Achterhoek

Spannende geschiedenis

Ontdek de geschiedenis van Zutphen en de Achterhoek bij Stedelijk Museum Zutphen. Heel tof met de tabletgame Family Challenge of de 2 interactieve speurtochten: 'Kruip in de huid van een archeoloog' en 'De Verloren Muntschat'.
Ga mee op avontuur



Lekker dwalen

Ontdek samen met je kinderen de magie van Doolhof Ruurlo, het grootste heggendoolhof van Europa! Wedden dat de kids wandelen zo wél leuk vinden? Benieuwd wie als eerste het middelpunt weet te bereiken.
Lets's go



Huis op stand

In Huis Verwolde ontdek je het huis van de vroegere baron. Of ga op stap met de gouvernante en laat de kids echt ervaren hoe de adel vroeger leefde. Ook buiten is van alles te beleven: haal een knapzak op en doe de speurtocht door de natuur.
Ontdek het Huis



Zwemmen in de Achterhoek

De Leisurelands recreatiegebieden Hilgelo, Stroombroek en Rhederlaag zijn heerlijke plekjes voor een dagje zwemmen deze zomer. Strand, ligweides, leuke speeltoestellen en strandpaviljoens met een fijn terras. Dat wordt genieten!
Oneindig veel zwemplezier



Vurig verleden

Ontdek in Brandweermuseum Borculo hoe de brandweer door de jaren heen branden bluste. Bekijk brandweerwagens en attributen, helmen en miniaturen. Ook is er een leuke puzzelroute en zijn kinderfeestjes mogelijk. Nieuwsgierig?
Leer meer over de brandweer

Op zoek naar kabouters

In Doetinchem kan je 2 kabouterroutes lopen door het centrum en rondom Kasteel Slangenburg. In het boekje vind je leuke verhaaltjes over de kabouters in Doetinchem. En wie weet komen jullie nog wel een lief kaboutertje tegen!
Speuren jullie mee?



Nieuw in Eibergen

In het mooie groene buitengebied van Eibergen is een leuke wandelroute door de natuur aangelegd: Het Bijenpad! De route van net geen 2 km gaat langs verschillende dieren, leuke klim- en klautertoestellen én een waterpomp.
Gezellig wandelen



Racen in het klein

Wie is de Max Verstappen van de miniatuur racebaan? Je komt erachter tijdens de supertoffe Kids Race Party bij Race Mania in Ruurlo. Strijd tegen elkaar op de 8 retro racebanen tijdens een wel heel origineel kinderfeestje! Vet, toch?
Ontdek de racebanen



Handige blogs

Spetterpret in de Achterhoek

De meeste kinderen zijn dol op zwemmen! En laat dat nou net heel goed kunnen in de Achterhoek. Of je nu op zoek bent naar glijbanen, peuterbaden of ruime ligweides, deze zwembaden bieden spetterplezier voor iedereen.
Spetteren en plonzen



30 hotspots in Zutphen

Wij zijn fan van Zutphen! Wij tippen 30 leuke hotspots in deze Hanzestad. Van de hipste kinderwinkels tot de leukste musea en de tofste uitjes tot de kindvriendelijkste restaurantjes. En... waar je de lekkerste ijsjes eet natuurlijk!
Struinen door de Hanzestad



8 leuke uitjes in Twente

Zoek je deze zomer een leuke vakantiebestemming of inspiratie voor een dagje uit met kinderen? Denk dan eens aan Twente! De recreatieplassen om te zwemmen, prachtige weilanden met koeien, wat wil je nog meer?!
Onmeunig mooi



8x uittips in regio Arnhem

De zomer is begonnen! Krijg je ook al zin in de zomervakantie? Wist je dat er in Arnhem en omgeving altijd zoveel leuks te beleven is? Van een bezoekje aan een kasteel of museum tot activiteiten in de natuur. Zó leuk!
Bekijk alle tips



Heel veel plezier in de Achterhoek!