Zomervakantie met kinderen in Twente

14 juli 2022
Hebben jullie er nu ook zo naartoe geleefd? Het is zomervakantie en er zijn weer onwijs veel toffe activiteiten in Twente. Luieren is er niet bij deze zomer...
Zomervakantie in Twente

Goud en edelstenen zoeken

Duik in de modder en word een echte goudzoeker. Een super zomers uitje voor het hele gezin! Ga samen goud en edelstenen zoeken op het Rutbeek. Daarna natuurlijk nog even spelen met water en natuurlijke speelelementen.

Dagje uit bij de Flierefluiter

Tof, toffer, tofst! Wie kent deze tip nog niet? De Flierefluiter in Raalte is een indoor en outdoor speelparadijs met kinderboerderij in Raalte. Een dagje uit voor het hele gezin. Weer of geen weer en met zwembad!

Glow in the dark golf

Minigolf in een fluoriserend glow in the dark decor. Hoe gaaf is dat?! Ga op een avontuurlijke reis langs de 18 holes baan bij Glowgolf in Enschede. Bij regen sta je hier lekker droog en met warm weer is het er heerlijk koel.

Wij bouwen de toekomst

Wat komt er allemaal kijken bij de bouw en het ontwikkelen van een stad qua bouw, infra en techniek? Met ‘Wij Bouwen de Toekomst’ op Vliegveld Twenthe maakt de jeugd kennis met deze fantastische branche!

Oyfo beweegt deze zomer

Vanaf deze zomer heeft Oyfo Techniekmuseum een echte glijbaan! Roetsj vanaf de bovenste verdieping naar beneden en bewonder daar de rest van het museum. Je kunt niet alleen van de glijbaan, maar er zijn ook verschillende activiteiten rondom het thema bewegen!

Speelpark Hoge Boekel

Dit speelpark aan de rand van Enschede blijft een echte hit voor jong en oud! Bij Speelpark Hoge Boekel kun je je uitleven op de flitsende speeltoestellen en een balletje slaan op de midgetgolfbaan. Durf jij van de bootspringschans? 

Vakantie tussen de pony's

Heb jij een echte paardenliefhebber in huis? Lees dan verder, want deze vakantie organiseert Ponystal Banjer leuke vakantieochtenden voor iedereen van 7 tot 14 jaar! Maak een ritje met de wagen of leer voltigeren.

Zomerdeal bij Monkey Town

Deze zomervakantie kun je bij Monkey Town Enschede met de kinderen terecht om te klauteren, klimmen én te smullen. Met de zomerdeal zijn entree & smulbox (patat, snack, appelmoes, ijsje, snoep & limonade) samen slechts € 13,95.

Springen bij Bounce Valley

Bij Bounce Valley in Enschede kun je zonder grenzen springen in het gigantisch grote luchtkussenpark. Koop je de 10-urenkaart voor slechts € 85,-, dan kun je 10 uur lang bouncen, dus ook in weekenden en de zomervakantie!

De Vlinderfabriek

Deze zomer krijg je de kans om in de wondere wereld van de rupsen en vlinders te duiken. Van 9 juli t/m 28 augustus is De Museumfabriek omgetoverd tot de Vlinderfabriek! Tijdens de Vlinderfabriek ontdek je met geweldige doe-opdrachten en workshops hoe het voelt om een rups of een vlinder te zijn.

Kanotocht

Ga gezellig met het gezin kanovaren over het omleidingskanaal, een stroompje tussen De Lutte en Lattrop dat uitkomt op de Dinkel. Je vaart met de kano's door de prachtige natuur van Twente. De tocht duurt zo'n 1,5 uur.

Met de bus op pad

Deze vakantie kun je prima doorbrengen in Nederland! Ter vergroting van de vakantievreugde plan je deze zomer natuurlijk vol met de leukste uitjes. Ga er gezellig met de bus op uit, met de leuke zomerdeals van Twents.

Workshop Heatpress (8+)

Heb je (klein)kinderen tussen de 8 en 12 jaar laat ze dan een zomerse creatie maken met gerecycled plastic in de workshop Heatpress. Experimenteren met een nieuwe techniek en iets leren over hun ecologische voetafdruk.

Zomer bij het Palthe Huis

Bezoek deze zomer het Palthe Huis met de kinderen. Ga samen op zoek naar de haarspeld van Gulia. Of maak kennis met de familie Palthe, terwijl je luistert naar de nieuwe audiotour waarmee je je echt in de 18e eeuw waant.

Eindeloos speelplezier

Bekijk de grootste speelgoedcollectie van Nederland in het Speelgoedmuseum in Deventer! Bijzondere poppenhuizen, treinen, mechanisch speelgoed, bordspellen, games en nog veel meer. En uiteraard kan je ook lekker zelf spelen!

Zomeruitjes door heel Nederland

Heb je onze zomerspecial met 25 top-uitjes door heel Nederland gezien? Lekker eropuit in de natuur, zelf aan de slag in een van de bijzondere (openlucht)musea en inspiratie voor de regenachtige zomerdagen.

Best gelezen blogs


Volg Kidsproof Twente voor meer uitjes en tips! En check vooral ook onze uitagenda, deze blijven we zoveel up-to-date houden deze zomer.

Fijne zomervakantie!
Liefs, Lotte