• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Lente cakepopsTerug naar het overzicht

Prachtig zijn deze lentecakepops. En natuurlijk erg lekker voor bij de thee!
Cakepops zijn een echte rage. Het zijn balletjes cake op een stokje die je op heel veel verschillende manieren kunt versieren. Deze cakepops zijn kleine kippetjes en daarom een echte aanrader voor de lente en voor Pasen!

Wat heb je nodig?
Een kant en klare cake, botercrème, lollystokjes, wit glazuur en chocoladeglazuur (Dr. Oetker), versiersels in de vorm  van kleine hartjes (Dr. Oetker), gele of oranje marsepein en een standaard om de cakepops in te prikken.

Hoe maak je de cakepops?
Verkruimel de cake en meng de kruimels met de botercrème. Zorg ervoor dat het mengsel stevig genoeg is om er goede balletjes van te maken. Maak vervolgens zoveel balletjes van het mengsel als je nodig hebt en steek in ieder balletje een lollystokje.

Hierna maak je het witte glazuur klaar volgens de instructie op het zakje. Doop de popcake een voor een in het glazuur, draai ze rustig rond en laat ze drogen. 
 
Hierna maak je een sneetje op de bovenkant en duw je hier de hartjes in. 

Rol de marsepein uit tot een plak en snij hier een ruitvormpje uit. Deze vouw je dubbel en plak je op de voorkant, dit is de snavel. Dit moet je doen als het glazuur nog niet helemaal hard is, dan blijft het snaveltje goed zitten.

Maak tot slot het chocoladeglazuur volgens het recept op de verpakking. Doop een satéprikker in de chocoladeglazuur en prik hiermee twee oogjes op het kopje.

Klaar zijn je lentecakepops! Eet smakelijk!
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

We zijn altijd bezig met het verzamelen van de leukste uitjes en activiteiten in Twente! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste tips binnenkort in je mailbox.

Inschrijven!