• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Pompondiertjes knutselenTerug naar het overzicht

Wat zijn ze leuk om te maken voor Pasen of in de lente, deze haasjes en kuikentjes!
Wat heb je nodig?
Dik karton, bolletjes wol en vilt in vrolijke kleuren, (wiebel)oogjes, plastic draadjes voor de snorharen van de haas, een scherpe schaar en lijm.

Hoe maak je de haas en het kuikentje?
Eerst maak je de pompons. Dit doe je zo: Knip uit karton twee even grote cirkels met een diameter van ongeveer 5,5 cm. Knip in het midden van de cirkels een gat met een diameter van ongeveer 2 cm. Leg de kartonnen cirkels op elkaar. Knoop het begin van de wollen draad om de twee cirkels heen en omwikkel deze vervolgens zo gelijkmatig mogelijk met wol totdat het gat in de cirkel zo goed als dicht is.

Schuif de wol daarna iets opzij en steek de onderste punt van een scherpe schaar tussen de twee kartonnen cirkels in. Knip de wol vervolgens voorzichtig rondom los. Je knipt dus tussen de twee kartonnen cirkels in. Houd daarbij wel met je duim de wol bij het gat stevig vast, want alle draadjes komen los te zitten. Als de wol is doorgeknipt, trek je een dubbele draad tussen de kartonnen cirkels in, trekt deze stevig aan en knoopt deze vast. Verwijder nu de kartonnen cirkels. Schud de pompoen uit en knip hem zo nodig wat bij.

Voor een haasje maak je 3 pompons, waarbij de pompon voor het hoofd kleiner is dan die van de romp. Maak voor het staartje een hele kleine pompon. Knip vervolgens van vilt de oren, de voetjes en het neusje. Plak de voetjes met lijm onder de grote pompon. Plak vervolgens met lijm de pompons aan elkaar en plak de oren, de oogjes, de snorharen en het neusje vast.

Voor een kuikentje heb je maar 1 pompon nodig. Knip voetjes en het snaveltje uit het vilt en plak deze samen met de oogjes met lijm vast op de pompon.

Klaar! Wat zijn ze leuk!
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

We zijn altijd bezig met het verzamelen van de leukste uitjes en activiteiten in Twente! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste tips binnenkort in je mailbox.

Inschrijven!