• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Prachtige kerststerrenTerug naar het overzicht

Deze kerststerren voor in de boom kun je zelf maken.
Deze kerststerren zijn gemaakt van echte klei. Om deze af te bakken heb je speciale ovens nodig die tot hoge temperaturen kunnen gaan. Dat is thuis natuurlijk niet handig. Gebruik daarom brooddeeg of Das klei. Das klei wordt hard zonder oven en is dus heel makkelijk in gebruik. Hieronder vertellen we je hoe je brooddeeg maakt.

Wat heb je nodig voor het brooddeeg en hoe maak je het?
3 kopjes bloem, 1 kopje zout, 1 1/4 kopje water en 1 theelepel olie. Doe alle ingrediënten samen in een kom en kneed dit met de hand tot een glad stevig deeg.

Nu kun je van het deeg zelf iets moois maken. Je kunt hiervoor figuurtjes gebruiken die je ook gebruikt met koekjesbakken, maar je kunt ook eenvoudig van internet een sterretje printen en deze als mal gebruiken. Overtrekken en uitsnijden! Vergeet niet bovenin een gaatje te maken om een lintje of haakje doorheen te doen.

Is je kerstknutsel klaar? Dan bak je deze af in de oven. Stop de knutsels in een NIET voorverwarmde oven en zet de oven op 100 graden. Laat het deeg 1 uur op 100 graden bakken en dan nog een uur op 125 graden. Afhankelijk van de grootte van het boetseerwerk bepaal je hoe lang je het in de oven laat staan, enkele uren is niet uitzonderlijk bij brooddeeg!

Natuurlijk kun je de sterren na het bakken of drogen nog verven of prachtig versieren. Net wat jij mooi vindt!
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

We zijn altijd bezig met het verzamelen van de leukste uitjes en activiteiten in Twente! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste tips binnenkort in je mailbox.

Inschrijven!