• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Brasserie de ForelderijTerug naar het overzicht

Lekker, gezellig, lokaal en gezond, dat is wat je krijgt bij de Forelderij. Met mooie buitenspeeltuin.
Bij de bereiding van de lunch gerechten wordt zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van de verse producten uit de eigen tuin.  Of neem een lekker gebakje bij de koffie of ga voor de tafelbarbecue. 

De Forelderij is een sociale onderneming. We zijn onderdeel van Stichting Surplus. Er zijn mensen werkzaam die vanuit Stichting Surplus dagbesteding krijgen. Zij werken onder andere in de Brasserie en ze onderhouden het terrein en de grote pluktuin. Dit doen ze onder begeleiding van traject- en werkbegeleiders.

Speeltuin en vijver

Voor de kinderen is er een grote, natuurlijke speeltuin. Hier kunnen ze fijn spelen met zand en water en klauteren in houten speeltoestellen. Naast de speeltuin ligt een grote landschapsvijver met een wandelpad er omheen. De vijver is mooi aangeplant met onder andere fruitbomen en is een fijne plek om tijdens je bezoek een stukje te wandelen.

Pluktuin

Op het terrein van de Forelderij is een grote tuinderij. Hier worden door de deelnemers van Kettingreactie groente, fruit en bloemen gekweekt. Alles wat uit de tuin komt, wordt verkocht. Wat geoogst is, ligt op de groentekraam voor de verkoop. Maar ook is het mogelijk om zelf in de tuin te oogsten of je eigen boeket te plukken. Meld je vooraf bij de horeca. Hier reken je na de tijd ook je producten af.

De Forelderij

Usselerrietweg 50
7546 PE Enschede
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

We zijn altijd bezig met het verzamelen van de leukste uitjes en activiteiten in Twente! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste tips binnenkort in je mailbox.

Inschrijven!