icon-closeLandelijk Jonge Lezer 26 27 juni
icon-closeLandelijk Jonge Lezer 26 27 juni

KindercoachingTerug naar het overzicht

Stralende Sterren Kindercoaching: Dyslexie, Dyscalculie, Dyspraxie, AD(H)D anders bekeken...
Sabine Wolsink begeleidt als Davis Counselor en Kindercoach kinderen en ouders. Samen wordt er op zoek gegaan naar de oorzaak achter bepaald gedrag. Er is begeleiding in hun eigen traject…

Als Davis Counselor werkt Sabine met kinderen, die worstelen met o.a. dyslexie. Het zijn vaak de fijngevoelige creatieve waarnemers. Maar op school komt het er niet uit. Frustraties en eventuele gedragsproblemen zijn het resultaat. Het heeft alles te maken met hoe iemand denkt en leert. De Davis®-methode biedt een uitweg!

Iedereen verwerkt informatie op zijn eigen manier. De linker hersenhelft zorgt voor logica, volgorde, detail,.. De rechter hersenenhelft is de kant van beelden, kleuren, ideeën,.. Met die wetenschap is het niet gek dat dyslectici vaak creatief (in de brede zin) zijn. Denken vanuit de rechter hersenhelft wordt ook wel beelddenken genoemd.

Beelddenken
Beelddenken is net als woorddenken een waardevolle manier van denken. Het is associatief en snel, met vaak originele ideeën en oplossingen.

Blokkades
Op school leer je lezen en rekenen op een woorddenkersmanier. Voor een beelddenker is dat moeilijk en verwarrend. Die verwarring en frustratie, dat je het maar niet lukt, raken je emotioneel.

Davis®-methode
Je leert om je beelddenkersaanleg in te zetten bij lezen, spelling, rekenen, etc. Je krijgt technieken aangereikt om de verwarring bij jezelf weg te nemen, die je als beelddenker in een woorddenkende omgeving hebt opgelopen.

Zo komt er rust in het brein en gaan de beide hersenhelften veel beter samenwerken. Dat is essentieel voor het lezen en rekenen.

Wil je meer weten over Stralende Sterren Kindercoaching? Klik dan op de roze websitebutton.

Wist je dat wij op de website ook een DIY-categorie hebben? Hier vind je de leukste spelletjes, knutsels en baksels om zelf te doen en maken!

Stralende Sterren Kindercoaching

Muiderslot 13
7559 RZ Hengelo
Prijs zie website Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie in Twente

Zomervakantie in Twente

Het is ZOMER en bijna VAKANTIE! Zes weken, heerlijk! Maar er zullen ook momenten zijn waarop de kinderen zich vervelen. Check onze 14 zomerse tips en activiteiten!

Zomerse tips!