10 gezonde én simpele recepten voor het kerstdiner op school

9 december 2019
Elk jaar kijken onze kids er weer naar uit... dé avond van het jaar: het kerstdiner op school. Al dagen ervoor zijn ze bezig met welke feestelijke kleding ze aan zullen trekken en komt natuurlijk ook de vraag welk kersthapje we gaan maken.
 
 
Schattige pinquïns!

De intekenlijsten hangen een paar weken vooraf al op school en het is altijd weer even bedenken wat we zullen gaan maken. Elk jaar speuren we naar leuke, lekkere en snel-klaar receptjes! Wat een leuke uitdaging telkens weer om een zo gezond mogelijke kersttraktatie op tafel te krijgen. Met deze 10 gezonde en makkelijke kerstrecepten maak je vast de blits in de klas. Wie denkt dat gezond niet lekker is, die heeft het mis. Kijk, maak en proef zelf maar!1. Kerstboompjes op een stokje

Kijk eens hoe leuk deze kerstboompjes van pitabroodjes met guacamole eruit zien? En echt heel erg makkelijk om zelf te maken. Pitabroodjes in driehoekjes snijden, besmeren met guacamole en daarop de paprikablokjes en de pretzel als steeltje.

2. Schattige pinguïns

Eigenlijk té schattig om ze op te eten, deze vrolijke pinguïns. Enige dat je nodig hebt zijn zwarte olijven, een beetje roomkaas als vulling, wortel als snaveltje en pootjes én een cocktailprikker om alles vast te maken!

3. Kaas rendiertjes

Zó simpel, maar zo leuk én lekker deze kaas rendiertjes! Makkelijkste zijn de kaasjes van La vache qui rit. De oogjes maak je van zwarte olijven of rozijntjes en een neusje van paprika of tomaat. Met pretsels als gewei heb je in een handomdraai het rendiertje af. Wedden dat het bordje zo leeg is…

4. Kerststerren

Deze broodsterren zijn eigenlijk altijd wel een hit. Ze zien er leuk uit, je kunt eindeloos variëren met de vulling en supersnel klaar! Je hebt alleen sterrenvormpjes, brood  en vulling, zoals jam, nodig.

5. Komkommer sneeuwman

Een gezonde sneeuwman, wij worden hier heel blij van! Heel leuk om ook samen met de kids te maken. Hol 2 stukjes komkommer een beetje uit en vul ze met roomkaas. Zet de sneeuwman alvast op een satéprikker en maak een hoedje van wortel en armpjes van pretzels. Maak tot slot het gezichtje nog even af.

6. Vrolijke kerstballen

Deze kerstballen met roomkaas en groenten zien er zo gezellig uit! En leuk voor de kids om er ieder hun eigen ‘kunstwerkje’ van te maken. Met ronde crackers, roomkaas en een paar soorten groenten maak je deze feestelijke hapjes.

7. Sterren toverstafjes

Snel klaar en een feestelijke traktatie voor het kerstdiner zijn deze sterren van bladerdeeg gevuld met kruidenkaas. Na 20 minuten heb je heerlijke hapjes als resultaat. Zet ze op een satéprikker en prik ze in een stuk aardappel. Bij de kids vast ook favoriet!

8. Fruit kerstmannetjes

Supersimpel om te maken, maar zó in de kerstsfeer! Je hebt alleen groene druiven, aardbeien, banaan en cocktailprikkers nodig. Een échte hit op het kerstdiner op school!

9. Hartige kerstboom

Een kerstboom van kaas, worst en tomaat, die ziet er vrolijk uit. Zó makkelijk om te maken en heel snel klaar. Dus erg handig als je weinig tijd voor de voorbereiding hebt, maar wel iets moois op tafel wilt zetten. Zo snel heb je nog nooit een kerstboom opgezet. Té leuk en lekker.

10. Feestelijke vuurpijlen

Je gaat knallend 2020 in met deze lekkere vuurpijlen van knakworst in bladerdeeg met een topje van komkommer! Ook heel leuk om op het kerstdiner alvast een nieuw jaar mee aan te kondigen en dit jaar af te sluiten. Wikkel bladerdeeg om een knakworstje. 20 minuutjes in de oven en klaar zijn ze. Even nog op een satéprikker en het nieuwe jaar kan aangekondigd worden!

Heel veel plezier en eet smakelijk op het kerstdiner!

Feestelijke groetjes, 
Lotte

PS. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan hier de 10 tips van vorig jaar!