Twee dagen relaxen bij Vakantie- en Theehuis Dennenoord in Nutter!

29 april 2017
We hebben een weekendje Twente geboekt...best gek als je er zelf woont. Maar juist dan zie je lang niet altijd hoe mooi en relaxt het hier is.
Alleen de rit er naar toe geeft je al een vakantiegevoel. Ben je de borden Oldenzaal voorbij, dan zie je zover als je kunt kijken weilanden, de bloesem in fruitbomen, Twentse boerderijen, een boomhut of een speelveld vol paardenbloemen.

We hebben er allemaal super veel zin in en bij aankomst kijken de kinderen hun ogen uit. Het prachtige, bijna Engelse landgoed van Quirine en Martijn voelt heel gemoedelijk aan, echt een plek waar je even quality time met je gezin kunt doorbrengen.
 
Onze jongens vragen dan ook direct: 'Mam, mogen we achter het huisje voetballen?'. Onze dochter Querine (bijna dezelfde naam als de eigenaresse..grappig) gaat graag eerst mee op onderzoek in het huisje.

Wij mogen een nachtje in 'De Nachtegaal' slapen. Met een ruime woonkamer en aangrenzende keuken, tuindeuren naar de veranda, 3 slaapkamers met heerlijke bedden om in te duiken (dat kan ze dan ook niet laten..), grappige lampjes om bij te lezen en een goede stortdouche, lijkt het ons een perfecte plek voor een weekendje weg. En aan een babybedje, traphekje en kinderstoel ontbreekt het ook niet...maar daar zijn we inmiddels uitgegroeid.
 
Ik begin met me te nestelen in de tuinstoel met een tijdschrift...de rest vermaakt zich prima, zo te zien. We drinken rustig een kop koffie en gaan iets later de omgeving verkennen. In het pittoreske plaatsje Ootmarsum, zo'n 3,5 km verderop vinden we gezellige terrasjes, hippe woonwinkels en natuurlijk toffe kinderkledingwinkels, waar we voor de jongens nog een paar leuke vesten en T-shirts vinden. En in het naastgelegen winkeltje Happyness snuffelen we tussen de hebbedingetjes voor de kids en ik neem nog een paar leuke oorbellen mee.


We gaan maar eens terug naar Theehuis Dennenoord, want rond 15:00 uur staat de high tea voor ons klaar. Met een speciale Kids High tea voor onze 3 kanjers. Eerst kiezen we 2 soorten thee uit. Op aanraden van Martijn gaan we voor de Red Monkey en de Season Flavor. Een goede keuze bleek later, want de oudste vindt de Red Monkey het lekkerste en de middelste die andere.

We beginnen de high tea met een voorgerechtje: verse, koude pastasalade voor ons en een huisgemaakt tomatensoepje met stokbrood voor de kids. We spelen tussendoor een spelletje Yahtzee en als de 'toren', zoals de jongste het noemt, op tafel wordt gezet vallen ze direct aan.

WHOOW, dat is nog eens een toren met lekkers! Mini hamburgers, saté, glaasje pannenkoekreepjes met jam, slagroom en caramel, een spiesje met scones en een snoepje, een donut met spikkels. Gaan ze dat allemaal op krijgen? We hadden geluncht met wat fruit dus het zou me niet verbazen als ze een heel eind komen.


 
En ja, ook wij genieten van een high tea zoals ik hem nog nooit geproefd heb... natuurlijk scones met room en jam, sandwiches met ei, wrap met tonijn maar ook stokbrood met hummus, witlof quiche, wortelcake, bananen-carameltaart, fudge...echt zo lekker allemaal!
 
Het is gezellig druk in het theehuis, de jongens doen nog een potje Yahtzee en Querine en ik verkennen het schattige winkeltje dat tussen ons huisje en het theehuis ligt. Als de jongens klaar zijn lopen we terug naar het huisje, waar we inmiddels buren hebben gekregen. Een gezin met een super schattig kleintje, die vol bewondering naar de vogeltjes staat te kijken die in en uit één van de vogelhuisjes vliegen.


 
We buiken wat uit op de bank en gaan nog even een potje vier-op-een-rij doen. Gevonden in de kast waar nog veel meer leuke spelletjes staan om te spelen. Handig! Als de kinderen naar bed zijn drinken wij nog een glaasje rode wijn op de veranda (wel met jas aan want het is helaas nog geen zomerse avond) en luisteren naar de vogels en dieren in het bos.

We worden gewekt door het getik van een specht. Dat is nog eens fijn wakker worden! De kinderen kijken eerst nog een filmpje op tv en kleuren en knutselen wat voordat we uitgebreid ontbijten. Het plan is om niet te laat op pad te gaan dus rond 10.00 uur staan we bij het beginpunt van de kinderwandelroute in het Springendal. Met leuke stapstenen, boomstammen om over te springen en natuurlijk een watertje is het een ideale route.
 
De kids bouwen nog een mini boomhut van een paar takken en een uitgeholde boomstam waarna we weer terug gaan naar het theehuis. Daar warmen we onszelf op met een lekker cappuccino en ach... omdat die zo lekker was nog een stuk wortelcake.

Helaas zit ons weekendje Twente er al weer op. Wat een superleuke plek om met het gezin naar toe te gaan! De volgende keer blijven we zeker langer.
 
Liefs Wencke