• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

8x Uitkijktorens in Twente

10 maart 2024
Twente with a view! En een beetje pfieuw, want voor dit prachtige uitzicht moet je wel wat doen. Alle torens bij elkaar zijn namelijk wel 230 meter hoog. Laat jij even weten hoeveel treden dat waren ;)?
Uitkijktoren de Weusthag

De Weusthag - Hengelo

In het Weusthag park staat deze uitkijktoren van 22,5m hoog. Vanaf de kleine parkeerplaats volg je een kort wandelpad. Je loopt gemakkelijk naar de roest-kleurige toren. Eenmaal boven kijk je bovenop de A1, zie je veel groen en in de verte het centrum van Hengelo.
Adres: Torenlaan, 7622 GM Hengelo.

De Oelemars - Losser

Hier bekijk je het landschap van 24m hoog. Door de open wenteltrap kun je iedere trede van het uitzicht genieten. Je bent hier dicht bij de grens, dus ook Duitsland kun je hier goed zien. 
Adres: Ravenhorsterweg, 7581 PB Losser.

Kristalbad - Hengelo

Met 10 meter hoog de makkelijkste klim van dit lijstje. Maar het uitzicht is er niet minder om! De spiegeling in het water rondom de toren geeft een heel bijzonder effect. Ook de rest van het park is de moeite waard. Je loopt over vlonders en langs een 'natuurlijke watermachine'. Meer weten? Lees hier meer over het Kristalbad!
Adres: Kettingbrugweg 50, 7552 CW Hengelo

St. Plechelmus Basiliek - Oldenzaal

Middenin Oldenzaal staat deze imposante kerk. Wel 800 jaar oud en maar liefst 61 meter hoog. De beklimming gaat onder begeleiding van een enthousiaste gids. Kijk even op de site voor de tijden en om een kaartje te kopen. De "op"leiding is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
  .

Kasteel Bad Bentheim (DE)

Net over de grens, op een half uurtje van Hengelo staat 'Burg Bentheim'. Een prachtig kasteel! Hier is nog veel meer te doen en te zien dan alleen de toren van 30 meter te beklimmen. Ga een dagje terug in de tijd en beleef de middeleeuwen. Klik hier voor meer informatie.

Vliegveld Twenthe - Enschede

Deze toren is 13 meter hoog. Net zo hoog als de verkeerstoren die er eerst stond. Onderaan vind je bordjes met informatie over wat je allemaal kunt zien. Maak tijdens je bezoek ook een mooie wandeling over het terrein!

   

Stadscarillon Enschede (7 april 2024!)

Deze excursie is op een paar dagen in het jaar mogelijk, en geschikt voor kinderen vanaf 1.20m. In de Grote Kerk op de Oude Markt van Enschede hangt een prachtig carillon. Tijdens de klim naar boven (40 meter) verteld de enthousiaste gids je alles over de geschiedenis van het carillon en de klokken. 
Adres: Oude Markt 32, Enschede

Bonus tip: Boomkroonpad Bad Iburg (DE)

Dit is echt wel een heel bijzonder dagje weg. Op net iets meer dan 1 uur rijden van Hengelo vind je dit prachtige pad. Je kunt met de trap of met de lift omhoog (dit uitje is helemaal rolstoelvriendelijk!). Eenmaal bovenin op 30 meter kijk je uit over het kasteel en het Teutoburgerwald. Op de route leer je over flora, fauna en de geschiedenis van het landschap. Lees hier meer en reserveer je kaartjes!


Tip: hou de open-monumenten-dagen in de gaten, dan zijn er vaak nog meer torens te beklimmen!


Tip: even met de voetjes omhoog na al die treden? Hier kun je heerlijk zitten & eten!