Heerlijk recept voor een nazomerse dag!

5 september 2016
Het dochtertje van Kirsty heeft zelf de ingrediënten geplukt voor dit verfrissende recept!
Zelf aardbeitjes plukken...mmmhh!
Ik ben zoet, sappig en..
heb een groen kroontje op. Ik houd van de zon en af en toe een beetje water, daar word ik rond en vol van. Als ik helemaal rood en glanzend van kleur ben, kun je mij plukken. De meeste mensen kunnen mij tijdens het plukken al niet weerstaan. Ook ben ik lekker op een beschuitje, als jam op een boterham of boven op een taart. Weet je het al?

Vast wel. Ja, ik ben een heerlijke aardbei. Als je het leuk vindt om zelf aardbeien te plukken, weten wij een leuk adres. In Manderveen staat kwekerij 'De Manderveense Aardbei', waar je niet alleen aardbeien, maar ook rode bessen, frambozen en bramen kan plukken.

De rode bessen hebben wij gemist, maar al het andere fruit was er in overvloed. De bramen waren nog niet plukrijp, al dachten sommige daar anders over. Dat krijg je, als je een onrijpe braam voor een framboos aan ziet. Tegenvallertje!

Frambozen plukken was best een uitdaging, veel was al geplukt en veel moest nog een kleurtje krijgen in de zon. Papa was toch fanatieker dan gedacht en had zelfs een tactiek bedacht. Ga op peuterhoogte door de paden en kijk dan de struik in. En ja hoor, kassa! Een hele bak vol. Vergis je niet, dit zijn niet de kleine bakjes die je afrekent in de supermarkt. Nee, dit bakje had hetzelfde formaat als het aardbeienbakje. Voor plusminus 800 gram frambozen betaal je € 7,-. Je hebt lol, je hebt ze zelf uitgekozen en laten we eerlijk zijn die smaken het lekkerst.

Op peuterhoogte wil niet zeggen dat je eigen peuter hier aan meewerkt. Er zijn namelijk winkelwagentjes waar de allerkleinste in mogen staan, heel handig bij het plukken van de aardbeien. Alleen onze klein meid wilde er bij het frambozen plukken niet meer uit of eigenlijk wilde ze er helemaal niet meer uit. Totdat ze de speeltuin weer in het zicht kreeg;-)

Met zoveel fruit op zak konden wij voldaan naar huis om lekker te genieten van een verkoelend toetje. Dit recept kan ook prima door als een verkoelende smoothie tijdens de mooie warme (na)zomerdagen, die er weer aankomen.
 
Wat heb je nodig:
200 gr frambozen of aardbeien
270 ml kokosmelk, blik Fairtrade
1 limoen
4 flinke bollen vanille roomijs
 
Aan de slag:
Was voorzichtig de frambozen/aardbeien en leg 8 frambozen of 4 aardbeien apart. Schenk de kokosmelk in een mixer en voeg de frambozen of aardbeien toe. Rasp de schil van de limoen en voeg de rasp en het sap bij de kokosmelk. Als laatste mogen er vier flinke bollen ijs bij en kan de mixer zijn werk doen. Ales goed gemixt? Vul vier glaasjes met de fruit kokoscrème en leg er per glas 2 frambozen of 2 halve aardbeien op. Rietje erbij en smullen maar!
 
Eet smakelijk en veel plezier als je zelf een keer gaat plukken,

Groeten Kirsty #Food #Fun #Njoy

Kirsty heeft haar eigen website, vol met nog meer lekkere recepten. Nieuwsgierig? Kijk dan snel op Sophie's Food & Fun Club.