Kidsproof Winkelroute Enschede

2 juni 2016
Zin om een dagje te gaan shoppen mét kids in Enschede? Onze favoriete winkeltjes en restaurantjes vind je in deze Kidsproof Winkelroute door de binnenstad van Enschede.
Het zomer-seizoen begint en dat betekent dat de winkels volhangen met hippe T-shirtjes, coole zwembroeken en gave strandjurkjes. Tijd dus om een dagje te gaan shoppen in Enschede. Dit is onze favoriete Kidsproof Winkelroute!

We beginnen natuurlijk met een lekker kopje koffie of thee! Bij Eetcafé CP op de Oude Markt is het altijd gezellig druk. De kids spelen op het plein of achterin de zaak en wij genieten van een cappuccino, mét zo’n heerlijk appeltaartje natuurlijk! 

Eetcafé Central Park    Cadeauwinkel Kikado     

Vlakbij, in de Korte Hengelosestraat, zit cadeauwinkel Kikado, een ontzettend gezellige authentieke winkel met houten speelgoed en kinderboeken! Wij hebben er een hippe, nieuwe rugzak voor school gescoord. Reden voor een ijsje eten bij IJssalon Van der Poel! Onze favoriete smaak Cookie-caramel smikkelen we lekker op, op het gras aan het nieuwe Willem Wilminkplein. Ook een ideale plek voor een gezellige stadspicknick!

En dan hup weer verder, want er zijn nog veel meer leuke winkels in Enschede! Via Appel en Ei aan de Marktstraat, een winkeltje met leuke tweedehands- en nieuwe kleding, en Danel Optiek, met écht coole kinderbrillen, lopen we over de Oude Markt naar Dille & Kamille. Even neuzen tussen de bakspulletjes en het eigentijdse speelgoed. Schuin tegenover zit Concordia Film Theater Expositie, loop daar ook eens binnen voor originele cadeautjes in hun Kunst & Designwinkel.

Natuurlijk mag een bezoekje aan Toff Kidswear, iets verderop op aan de Loenshof, niet ontbreken! Daar vind je geweldige merken en een groot assortiment. Ondertussen de hippe en leuke kleding passen. Zie ze maar weer mee te krijgen! Buiten spelen de kids nog even bij de fontein voor het stadhuis voordat we verder gaan.

Want de kinderen willen maar al te graag een kijkje nemen bij de LEGO Speciaalzaak aan de Pijpenstraat. Een walhalla voor elke legofan! Daarna wippen we een paar winkels verderop even bij Pijp-Lines naar binnen. De fantastische modelspoorbaan in de kelder maakt zo’n middagje shoppen superleuk voor de kids! En zoek je nog een leuk (kraam)cadeautje? Dan weten we zeker dat je in het prachtige pandje van TAA aan de Zuiderhagen slaagt voor een hip, handgemaakt presentje.  

Tesselschade-Arbeid Adelt (TAA)   Museumwinkel TwentseWelle
 
Heb je al trek gekregen? Dan wordt het tijd voor een lunch! Bij SamSam op de Oude Markt bijvoorbeeld, een hele leuke lunchroom/eetcafé met speelhoek voor de kleintjes. En waar wij elke keer weer blij van worden: de uitgebreide menukaart voor de kids. En voor een lekker pizza ga je natuurlijk naar Happy Italy!

Breidt deze route uit met een bezoekje aan Museum TwentseWelle en haar geweldige museumwinkeltje vol dierenknuffels en meer!

Zoek je nog een leuk adresje om van een dagje shoppen een heel weekend te maken? Bed & Breakfast Oekepoek is het kleinste hotelletje van Enschede en een ideaal plekje om met je gezin te overnachten en de stad te verkennen.

Je kunt de locaties herkennen aan de roze Kidsproof-deursticker. Veel plezier!

Liefs Nicole & Wencke

P.S. Houd ook onze Uitagenda in de gaten voor de leukste evenementen in Enschede.