Tips voor een warme ski uitrusting voor kinderen

10 februari 2017
Binnenkort gaan vele gezinnen weer heerlijk op skivakantie. Een warme, comfortabele ski uitrusting voor kids mag dan natuurlijk niet ontbreken. Maar waar moet je eigenlijk op letten? En hoe zorg je ervoor dat kinderen bij alle weersomstandigheden heerlijk droog en warm blijven?
Van 4ActiveKidz hebben wij 5 gouden tips gekregen om ervoor te zorgen dat de kids heerlijk warm en beschermd zijn tijdens het skiën, sneeuwballen gooien en snowboarden.

Tip 1: 3-lagensysteem:
Het geheim om lekker warm te blijven zijn natuurlijk de laagjes! Een 3-lagen systeem werkt perfect. Belangrijk is een goede basislaag in de vorm van lekker lang thermo ondergoed. Daaroverheen is het heerlijk om een skipully te dragen. Deze kan van warme fleece zijn of soepele tricot. Daarover trek je natuurlijk een comfortabele ski jas en skibroek.

Kids bewegen natuurlijk veel, daarom is het belangrijk dat ze niet beperkt worden door hun skikleding. Koop de skikleding dus zeker niet te klein. Laat  ze even door de knieën gaan en met de armen zwaaien als ze hun nieuwe ski outfit passen. Kunnen ze lekker bewegen? Dan heb je de juiste maat te pakken!
Tip 2: Ski jas
Van sneeuw word je minder snel nat dan van regen. Alleen kunnen sneeuwkristallen wel blijven plakken op je kleren. Kleding met een zogenaamde 'lage waterdichtheidsrating' gaat dan alsnog lekken als de sneeuw smelt. Om te zorgen dat kinderen ook als ’t sneeuwt droog en warm blijven is het belangrijk om te kiezen voor een goede waterdichtheid. In de jas en broeken staan specificaties, als je een kledingstuk kiest met een waterdichtheid tussen de 5.000 mm en 10.000 mm zit je goed! Natuurlijk is het ook fijn als de jas windproof en ademend is. Om te voorkomen dat er sneeuw onder in de jas komt, zijn veel ski jassen uitgerust met een zogenaamde sneeuwvanger, heel fijn!

Handig: Kijk of er op de mouw van de jas een speciaal zakje met een rits zit, deze zijn ideaal om de ski pas veilig in op te bergen! 

Tip 3: Skibroek
Voor kleine kinderen, die vaak vallen of heerlijk in de sneeuw willen spelen, is het fijn om een skibroek te hebben die wat hoger doorloopt, bijvoorbeeld een zogenaamd salopettemodel. Bij grotere kinderen is het handig als de broek zowel met als zonder bretels gedragen kan worden. Verstevigingen onderaan de pijpen en bij de knieën voorkomen snelle slijtage. Met een sneeuwvanger aan de binnenzijde onderaan de broekspijpen voorkom je dat er sneeuw de skischoenen ingaat.Tip 4: Wanten en ski handschoenen
Om bij koud weer de vingers lekker warm te houden zijn wanten ideaal. Ik zou voor de kleintjes wanten met een rits kiezen. Niets zo vervelend als wriemelende handjes in krappe wanten te proppen. En gewoon, net als wij vroeger, wantjes met een koord kopen. Je bent ze anders zó kwijt. Kies wanten met een een lange overslag, dan kun je ze lekker ver over de mouwen van de jas heen trekken en kan er geen wind en nattigheid naar binnen.

De grotere kids willen natuurlijk handschoenen aan. Let bij het kopen van deze handschoenen op een goede versteviging bij de handpalm, duim en wijsvinger. Hierdoor hebben ze een betere grip en heb je minder last van slijtage. Om te voorkomen dat de handschoenen en wanten snel nat worden en handen dus koud, zijn waterproof handschoenen en wanten het allerfijnst.
Tip 5: Veilig de piste op
Het is ondertussen vanzelfsprekend dat kinderen een skihelm dragen en een sneeuwbril. Maar hoe bepaal je welke skihelm geschikt is? De maat van skihelmen worden uitgedrukt in centimeters waarbij de maten 48, 50, 52 en 54 het meest gangbaar zijn. Thuis kun je alvast de hoofdomtrek van je kind op meten om te zien welke maat het beste past. Er zit een draaiknop aan de achterzijde van de helm waarmee je de helm mooi op het kinderhoofd aan kan laten sluiten!

Bij het uitkiezen van een sneeuwbril is het prettig als de lenzen niet meteen beslaan. Let er daarom op of de skibril een dubbele lens heeft en een goede UV bescherming.Met deze tips moet het helemaal goedkomen met de ski-outfits!

Fijne vakantie!

Tip: bij 4ActiveKidz verkopen ze het hele jaar door buitensportkleding, dus ook zwembroeken en badpakken, handig voor op vakantie en tijdens de zwemles!