De leukste spelletjestips voor kinderen tot 7

29 januari 2024
Gezellig, op een regenachtige dag spelletjes doen! Dit zijn onze favoriete spelletjes om met kinderen tot +/- 7 jaar te spelen!
Uno Junior
Dit kaartspel, dat veel  lijkt veel op 'pesten', staat op dit moment met stip op nummer 1!  Er zijn 4 kleuren kaarten met verschillende dieren afbeeldingen erop en een aantal pestkaarten. De bedoeling is om zo snel mogelijk van je kaarten af te komen door dezelfde kleur of afbeelding op te gooien, maar je kunt elkaar flink in de weg zitten met de pestkaarten! En vergeet vooral niet 'Uno' te roepen als je nog maar 1 kaart in je hand hebt, anders win je mooi niet! Een potje duurt maximaal 5 minuten dus prima voor de concentratieboog van een 4 tot 6 jarige.


 

Ganzenbord

Good old Ganzenbord is op het moment weer helemaal in. Het is niet te moeilijk en kinderen vinden het ontzettend grappig als papa of mama ‘in de gevangenis’ of ‘in de put’ belandt. Maar echt feest is het pas als we vlak voor de finish eindigen als ‘dode gans’ en weer helemaal opnieuw moeten beginnen! Dikke pret dus met deze klassieker! En wist je dat er tegenwoordig hele leuke varianten te koop zijn? Zo heb je nu bijvoorbeeld ganzenbord van Planes, helemaal in het thema van de film.
 
Halli Galli
'Het spel met de bel' is een top spel voor kinderen die snel en makkelijk tot 5 kunnen tellen.
Elke speler heeft een stapel kaarten waarop vruchten staan. De spelers draaien steeds tegelijk een kaart open en moeten dan heel snel kijken en optellen; liggen er 5 precies dezelfde vruchten dan sla je snel op de bel en wint de hele stapel die op dat moment open ligt! Door de snelheid en de hectiek is dit een super spel om met 2 tot maximaal 6 spelers te spelen.

 

Wie is het?

Het knappe van dit spel is dat het voor volwassenen eigenlijk net zo leuk is om te spelen als voor kinderen! Mits de kinderen de juiste vragen weten te stellen...
Iedere speler kiest uit een kaart vol dieren of personen wie hij of zij is. Daarna is het aan de ander om te raden wie dat dan is! Dit doe je door steeds een vraag te stellen die met 'ja' of 'nee' te beantwoorden is. 'Heeft die van jou zwart haar?' - Nee? Dan haal je alle personen met zwart haar weg. Zo vraag je door totdat er nog maar 1 overblijft, die moet het zijn!

Carcassonne junior
Carcassonne Junior is een bewerking van het bekende basisspel Carcassonne. Je legt landtegels aan elkaar. Als een weg is afgebouwd, mag je een van je speelstukken op die weg zetten als jouw kleur erbij staat. Als jij als eerste al jouw speelstukken op het landschap hebt gezet, heb je gewonnen.
 
Bovenstaande spellen zijn in bijna elke speelgoedwinkel wel te koop. 
 
Veel speelplezier!