Durf jij het aan? Je kind een week zonder schermpjes!

12 augustus 2019
Mijn ouders hebben iets heel geks bedacht! Ze willen dat ik een week lang mijn telefoon niet gebruik. ...Wat moet ik dàn de hele week doen?
Help! Ik verveel me is een boek voor kinderen waarin ze ontdekken hoe leuk én nuttig lummelen op zijn tijd kan zijn.
Durf jij het aan? Je kind een week zonder 'apparaatjes', zoals wij ze thuis noemen? Wat als ze zich gaan vervelen? Volgens Karin van Driel, schrijfster van 'Help ik verveel me' een boek voor kinderen van 6-11 jaar is dat helemaal niet erg. Sterker nog, het is juist gezond! Met haar nieuwe boek help je je telefoonloze kroost meteen op weg!

Altijd maar die telefoon!

Veel kinderen kijken te veel op hun schermpjes, en krijgen dus continu prikkels van buitenaf. Dat is niet goed voor het kinderbrein! Je moet je soms vervelen. Even niets doen. Je gaat dan als vanzelf op zoek naar nieuwe doelen en ervaringen. Het door ouders vaak gevreesde ‘Maaaam, ik verveel me!’ is dan ook helemaal niet erg. Overlaad kinderen niet met uitjes, nieuw speelgoed of de telefoon, maar geef ze eens een opdracht of uitdaging. Of laat ze gewoon lekker lummelen!

Nieuw kinderboek

In ‘Help! Ik verveel me’ ontdekt Sarah allerlei manieren om een telefoondetox te overleven. Eerst aarzelend, maar steeds enthousiaster vindt ze allerlei leuke dingen om te doen. Lekker doedelen, een geheimschrift maken of keien beschilderen. Lezers ontdekken met haar mee dat minder op je telefoon kijken ook juist iets positiefs oplevert: tijd voor jezelf, tijd om nieuwe dingen te bedenken.


Karin van Driel- de schrijfster van Help, ik verveel me.

‘Help! Ik verveel me’ is voor kinderen van 6 jaar – 11 jaar en online te koop: www.timothyboeken.nl