(Her)ontdekt door Elke: Denekamperdijk59

25 oktober 2018
Elke bezocht Denekamperdijk59 met de kinderen en heeft genoten van het zonnetje, een hapje en een drankje. Ondertussen konden de kinderen heerlijk uitrazen in de speeltuin.
Avonturenpad

Onze eerste kennismaking met speeltuin Denekamperdijk59 dateerde van afgelopen voorjaar. En deze eerste kennismaking was niet erg positief. Op een stralende zonnige voorjaars(zon)dag besloten we deze speeltuin eens uit te proberen. Bepakt en bezakt (want met baby) eenmaal in Losser aangekomen hadden we nog nét een plaatsje op de parkeerplaats weten te bemachtigen. Achteraf was dit al een voorbode! Toen we ons met de kinderwagen tussen de vele fietsen een weg hadden gebaand naar het terras bleek er welgeteld GEEN ENKEL plekje meer te zijn voor ons. De speeltuin puilde uit en overal liepen, zaten en schreeuwden enthousiaste kleine kinderen en hun (groot)ouders. Voor ons het signaal om rechtsomkeer te maken en een rustiger speeltuin op te zoeken.

Een half jaar en twee seizoenen later probeerden we het nog een keer. Dit keer met meer succes! Het heerlijke herfstzonnetje scheen op het grote terras zagen we bij aankomst. De parkeerplaats was maar voor de helft gevuld en ook het aantal fietsen was op twee handen te tellen. We vonden een rustig plekje in de zon, dichtbij de speeltuin. Voor Juul was er direct een kinderstoel geregeld en madam kon vanaf deze plek haar grote zussen goed volgen. We installeerden ons, gaven Juul de fruitprak en bestelden zelf een drankje en klein hapje.De speeltuin van Denekamperdijk59 is ruim opgezet. Onze meiden waren vooral geïnteresseerd in het avonturenparcours; een mooie uitdaging. Klimmen, balanceren en hangen is wel aan ze besteed. Ook de kabelbaan werd goedgekeurd. De voetbalkooi lieten ze links liggen, maar werd de hele middag volop gebruikt door de jongens. Ook de familieschommel en het springkussen waren volop in bedrijf.

Vanaf het terras konden we de meiden goed in het oog houden. Juul had inmiddels haar fruit op en broek vol. Gelukkig heeft Denekamperdijk59 ook voorzieningen om de verschoningswerkzaamheden iets aangenamer en gemakkelijker te maken. Uit voorzorg hadden we Juul al een oude broek aangedaan. Kruipend verkende ze even later het terras, dat opvallend schoon en netjes was. We konden rustig blijven zitten. Bladeren en/of papiertjes konden niet in de mond worden gestopt, want ze lagen er gewoonweg niet!

Het hekwerk voor de speeltuin werd door Juul gebruikt om langs te lopen en te sjansen met soortgenoten. De afgeschermde speeltuin voor de jonge kinderen werd door Juul nog niet gebruikt. Mevrouwtje houdt niet zo van de zanderige ondergrond.


Na een uurtje verdween de zon achter de wolken en werd het wat frisser. Met de grote meiden en Juul maakte ik een laatste ronde door de speeltuin en maakten we nog wat leuke foto’s voor het plakboek. In de vogelnestschommel (een keer niet bezet!) genoot ze met volle teugen. En ook het (hoekje van het) springkussen kreeg haar aan het lachen. Kortom, Denekamperdijk59 heeft een speeltuin die geschikt is voor alle leeftijden.

Achter de speeltuin ontdekten we ook nog de visvijvers. Wat een prachtige locatie voor de sport- of hobbyvisser. Wellicht iets om in het voorjaar met de meiden eens naar toe te gaan… Met ‘wilde (vis)plannen liepen we terug naar onze auto. De hernieuwde kennismaking met Denekamperdijk59 was een succesvolle.

Tot gauw!

Groetjes,
Elke

Elke van BLOG by Elke is moeder van Fien, Jet & Juul en leerkracht op een basisschool.