6x kindvriendelijk museum in Twente

15 januari 2024
Wil je de kinderen wat bijbrengen en er tegelijkertijd een leuk dagje uit van maken? Bezoek dan een tof museum. Twente heeft er genoeg!
Museumbezoek met kinderen in Twente

De Museumfabriek in Enschede

In De Museumfabriek staat twee keer per jaar een ander fenomeen centraal. De tentoonstellingen inspireren jong en oud om zelf dingen te bedenken, uit te proberen en in elkaar te zetten. Kinderen kunnen zelf aan de slag gaan in de Makerspace met allerlei proefjes en knutselwerkjes, die in het teken staan van de tentoonstelling.

Oyfo techniekmuseum in Hengelo

In dit museum zie je indrukwekkende machines uit de oude fabrieken in Hengelo. Je kunt heel veel machines zelf in beweging zetten en coole games spelen. Of speel en ontdek op de bovenste verdieping in het Spel der Techniek: actief en superleuk! In de vakanties worden er volop bijzondere en spannende activiteiten georganiseerd bij Oyfo techniekmuseum

Museum Het Palthe Huis in Oldenzaal

Bij een bezoek aan museum het Palthe Huis is het alsof u in een tijdmachine stapt. In het historische woonhuis ervaar je hoe de familie Palthe in de 18e eeuw gewoond moet hebben. Maak kennis met de familie Palthe, hoe was hun leven in de 18e eeuw? Ontdek het hier allemaal.

Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen

Zin in een ritje in een echte stoomtrein? En wil je graag de oude locomotieven en wagons zien? Ga dan naar Museum Buurtspoorweg en bezoek de stations in Boekelo of Haaksbergen waar veel is te beleven, te leren en te zien. In de goederenloods kun je terecht voor koffie, thee, gebak en fris. En in het museumwinkeltje vind je allerlei leuke souvenirs.

Natura Docet Wonderryck in Denekamp

Ontdek Twente door de ogen van een kikker of beleef het unieke, kleurrijke fantasiebos! Elke ruimte in Natura Docet Wonderryck vertelt je een eigen verhaal. Kom alles te weten over de fossielen uit de Oertijd of de bijzondere dieren en planten die er al honderden jaren leven, vlak bij jou in de buurt!

Openluchtmuseum Ootmarsum

In Twente, bijna tegen de Duitse grens, is een uniek openluchtmuseum te vinden aan de rand van het historische stadje Ootmarsum. Ontdek hier het leven van het platteland van Twente van honderd jaar geleden! Bezoek de typisch Saksische boerderijtjes, compleet ingericht, en de bijgebouwen die de boer nodig had om te overleven.

Tip: zoek je nog meer kindvriendelijke uitjes in Twente? Kijk dan eens op onze Eropuit pagina!