De leukste buitenspeeltuinen van Twente

2 maart 2023
Lekker spelen in de buitenlucht! Wij hebben de leukste buiten speeltuinen voor je verzameld. Ken jij ze allemaal al?
Leuke buitenspeeltuinen in Twente

Buiten spelen is niet alleen heel erg gezond, maar ook nog eens super leuk! En dan helemaal in een van deze speeltuinen.

Speelbos Het Lageveld

Je kunt je heerlijk uitleven in dit coole speelbos. Het is niet heel groot maar zeker de moeite waarde om naartoe te gaan! Op de ligweide rond het Lageveld kun je ook naar hartenlust spelen op de speeltoestellen.

Prins Bernhard plantsoen

Een gezellig park, met een leuke overzichtelijke speeltuin, een vijver met eendjes en een leuk, gezellig koffie- en lunch tentje. Wat wil je nog meer?! De kinderen kunnen hier heerlijk spelen met water en zand, voetballen op het grote veld of klimmen en schommelen in het speeltoestel, dat eruit ziet als een groot schip! En ondertussen drink jij een lekker kopje koffie bij Paviljoen de Ontmoeting...

Watertorenpark Hengelo

Met een natuurlijke feerun-plek, klimtoestellen van hout, een mooie kabelbaan en boomstammen met muziek is het watertorenpark in Hengelo een ideale kinderspeelplek! Daarnaast kunnen de kinderen op verschillende plekken met zand en water spelen, schommelen of als een piraat het houten speelschip bestormen. 

Erve Brooks

Hou je van avontuur? Ga dan het Avonturenpad van Erve Brooks op. Dit pad van ongeveer 2km loopt door weilanden en singels met onderweg hindernissen, spelletjes en een wilgendorp. En wil je écht eens wat anders, kies dan voor het Blotevoetenland! Een stuk land waar je heerlijk op je blote voeten kunt lopen over diverse ondergronden. Hoe leuk is dat! 

Speelbos Het Hulsbeek

Een superleuk speelbos bij Recreatiepark Het Hulsbeek waar je heerlijk kunt klimmen en buitenspelen! Verspreid door het oude eikenbos vind je meer dan 20 stoere speeltoestellen. Samen met je vriendjes en vriendinnetjes kun je hier heerlijk op spelen rondom en over de beekloop.

Natuurspeelbos De Klimkuil

De Esrand in Wierden is omgetoverd tot een superleuke natuur speeltuin voor kids tot 12 jaar! In De Klimkuil kunnen de kinderen over paden van houtsnippers de speeltuin verkennen. Naast het beklimmen van de uitkijkheuvel of het roetsjen van de kabelbaan, zijn er allerlei speeltoestellen gemaakt van natuurlijke materialen. En uiteraard volop zand en water om mee te spelen.

Speeltuin 't Lansink

Gezellige, openbare speeltuin naast wijkcentrum ’t Lansink in Hengelo met leuke speeltoestellen! Bij de inrichting van de speeltuin is al zoveel mogelijk rekening gehouden met kinderen met een beperking.

Het BinnensteBuitenBos

Midden in het centrum van Diepenheim lag een stuk beton. Niet echt aantrekkelijk om te spelen. Zo dachten ook de kinderen uit de buurt. Zij maakten een ontwerp voor een natuurlijk speelbos waar ze lekker zouden kunnen spelen. En wat denk je: aan hun oproep werd gehoor gegeven en zo ontstond het BinnensteBuitenbos!

Speelbos 't Klauterwoud

In speelbos 't Klauterwoud, gelegen naast Bezoekerscentrum Hof van Espelo in Enschede, kan en mag het allemaal. De kids kunnen zich heerlijk uitleven en voor je het weet klimmen ze als eekhoorntjes boven in een boom! Hier kunnen ze lekker klimmen op de bomenmikado en hun eigen fantasiesoep maken.

Beleefbos Weusthag

Heb je zin om op woensdagmiddag even met de kids het bos in te gaan, dan is het Beleefbos Weusthag in Hengelo een super leuke tip. Je kunt op ontdekking door een kruiptunnel, spring-stap-palen-paden, wilgenhutjes en over de klimheuvels. Bij het Beleefbos is ook de Heemtuin te vinden!

Speelpark Hoge Boekel

Al 80 jaar lang een succes! Een spectaculaire bootspringschans, uit je dak gaan op de trampolines en springkussens, ravotten in het ballenbad, een avontuurlijke rit met de safari jeeps en spoortrein, niemand hoeft zich in Speelpark Hoge Boekel te vervelen!

De Flierefluiter

De outdoor speeltuin van De Flierefluiter is een heus speelparadijs voor kinderen. Klimmen en klauteren in het avonturendorp, schommelen, trampoline springen, met de kabelbaan, voetballen, spelen met skelters en in de zomermaanden is er zelfs een zwembad! En is het toch een keer slecht weer, dan verkas je lekker naar binnen.

Regent het of is het te koud buiten? Kies dan een van onze favoriete binnenspeeltuinen!