Maker Festival Twente

18 april 2023
Met een meerdaags festival in Enschede (4 t/m 7 mei) en Maakdag Festivals in elke Twentse gemeente (1 t/m 31 mei) belooft het Maker Festival Twente (MFT) weer een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden.
Maker Festival Twente

Meerdaags festival in Roombeek Enschede

Bezoek van 4 tot en met 7 mei hét meerdaags Makerfestival in Roombeek en ontdek de nieuwste technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen. Neem deel aan een van de Kijk- en DoeLabs en onderzoek hoe kunstenaars werken en doe vooral ook zélf mee. 'Knuffel' de audiovisuele installatie Animaltroniek en maak zelf een kunstige robot. Maak een reis in de Augmented Reality wereld ‘Volg de vlinder’ en bedenk je eigen klimaatactie in de workshop Seedboms. Onderzoek de schaduwexpo ‘Self Spot’ en ga zelf aan de slag met het ontwerpen van een schaduwpop óf ga op Zeemonster ontdekkingsreis in het MuseumLab.

Ook buiten gebeurt er heel veel! Ontwerp je eigen 3D sleutelhanger in het EnschedeLab, laat je fotograferen bij een 3 meter hoge transformer, maak samen met het robot-orkest Ponytrap muziek, bezoek het Robot Theater Lab of graaf je eigen kuil in het Graaf- en WaterLab. En dan hebben we het PannenkoekenLab, ChocoLab, PulpLab, TextielLab, FietsLab en PolitieLab nog helemaal niet genoemd!

Maker Festival Twente

Maakdag Festivals on tour door Twente | Wat kun je allemaal DOEN?

Naast het meerdaagse Maker Festival in Enschede gaat (een deel van) het festival in mei on tour door Twente. Na het succes van vorig jaar kun je ook dit jaar in de bibliotheek, het museum of kulturhus bij jou in de buurt experimenteren met nieuwe technieken en je creativiteit de vrije loop laten.

Je ontdekt tijdens de Maakdag in verschillende labs wat jouw talenten zijn én je leert allerlei nieuwe technieken en technologieën. Experimenteer bijvoorbeeld in het MaakLab met de nieuwste Make-It techniekkits. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of ontdek het RobotLab waar je slimme robots kunt programmeren. Creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installatie Nieuwe Verhalen of dansen met je eigen schaduw in de interactieve installatie Mijn lijn.

Maar er is meer! Bezoek de kleurrijke expositie van neon objecten in het ExpoLab, gemaakt door jongeren tijdens het lokale maakplaatsenprogramma. Of laat je inspireren door lokale makers in het KunstLab of KennisLab. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers stap je, gewoon bij jou in de wijk, in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media. Laat je aan het einde van je bezoek in het ExperienceLab, middels de audiovisuele installatie van Miriam Riefel, aan ons weten hoe jij het Maker Festival hebt ervaren?

Maakdag Festival

Wat als je niet zolang wilt wachten?

Dat is geen probleem! In samenwerking met De Museumfabriek, Archikidz, de bibliotheek en speeltuinen hebben we een uitgebreid randprogramma ontwikkeld voor alle leeftijden. Tussen 15 maart en 31 mei kan je in Enschede (en in de rest van Twente) bijna elke dag iets beleven en of ergens aan meedóen.

Neem alvast een kijkje op de website om volledig in ‘the maker-mood’ te komen!

Bekijk alle data en locaties van de Dagfestivals in Twente, het uitgebreide randprogramma én het complete programma van het meerdaagse Maker Festival in Enschede op www.makerfestivaltwente.nl.

Data:
15 maart t/m 31 mei: Randprogramma
4 t/m 7 mei 13:00-17:00 uur: Festivalterrein Tetem (Roombeek Enschede)
1 t/m 31 mei (tijden verschillen per locatie): Elke Twentse gemeente (voor data klik op onderstaande link)

Naar de website