Welkom terug in Enschede: Monkey Town!

24 november 2019
Jaaaaa! We werden even in spanning gehouden over de openingsdatum, maar het is dan eindelijk zover... Monkey Town is weer terug in Enschede. En hoe! Na een periode van bouw zijn ze geopend.

Waar ze normaal een jaar uittrekken voor de opening van een nieuw filiaal van Monkey Town, was het nu in 5 maanden geregeld. Woordvoerder Micha verklaart: "We hadden natuurlijk het geluk dat het bestemmingsplan voor deze locatie al geregeld was. Dat scheelde een heleboel tijd!" En hoewel het een paar dagen voor de opening nog even spannend was door een misvatting omtrent de vergunning, kon de opening deze zaterdag gelukkig toch doorgaan.

Grand opening Monkey Town Enschede

Een week voor de opening lag er een heuse uitnodiging op de deurmat - mét een zakje banaantjes (mijn lievelings...)! En ik was niet de enige die blij was, de kids sprongen een gat in de lucht toen ze dat laatste zinnetje lazen: "Kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom". 

Ben was al (veel te) vroeg wakker en omdat Yfke een hockeywedstrijd had, mocht er een vriendinnetje mee. Nog voordat ik de auto ook maar open kon doen, had ik al 2 hyperactieve kinderen op de achterbank zitten. Voor een zaterdagochtend waren we mooi op tijd onderweg. 

Oeps...bijna de verkeerde ingang genomen. Daar waar we tijdens de bouwtour naar binnen konden, is dus niet de officiële ingang. Deze zit bij de ingang naar ZERO55.

Hele grote apenkooi

Alsof ze hier al jaren komen, trekken de kinderen direct na binnenkomst de jas en schoenen uit, gooien deze bij een tafeltje neer en vinden hun weg naar de trampolines. Ondanks de verwachte drukte, zoek ik toch een tafeltje in het open speelgedeelte, waar het voor ons wat fris is, maar voor de kinderen perfect. Die zweten zich straks toch een ongeluk. Later op de middag is de temperatuur aangenamer.

Ik haal wat te drinken bij de bar en kijk eens rustig rond. Wat is er veel veranderd sinds de bouwtour! Er liggen tapijttegels op de grond, waardoor het geluid gelukkig wat gedempt wordt, het café gedeelte (achter glas, erg fijn!) ziet er gezellig uit, er staan leuke zitjes én picknicktafels, alles is nieuw en schoon en de lasergame area is klaar. Eigenlijk ben ik wel een beetje jaloers op de kinderen. Het ziet eruit als een hele grote apenkooi!

De kinderen zie ik de eerste tijd niet weer, totdat iedereen verzocht wordt de speeltoestellen te verlaten voor de officiële opening. Uiteraard wordt er afgeteld van 10 naar 0 en onder het toeziend oog van mascotte Oehlie mogen 2 kinderen het lint doorknippen.

Coole binnenspeeltuin

Nu mogen de kinderen echt op ontdekkingstocht in de binnenspeeltuin! De glijbanen zijn nog aan de gladde kant en gaan vliegensvlug. De trampolines zijn ook een groot succes en voor de kleinste aapjes is er een ballenschietmachine. Regelmatig hoor ik kinderen om me heen roepen dat ze hun vriendje of vriendinnetje kwijt zijn, zo groot is het. Alle kinderen kregen bij binnenkomst een muntje voor het lasergamen en die moet natuurlijk meteen ingeleverd worden. Volgens Ben was dit toch wel het allercoolste van deze ochtend.

Van spelen krijg je honger! De kaart ziet er goed uit met verschillende soorten broodjes, pannenkoeken en pizza. Wij gaan voor de tosti. Daarna nog even spelen, de kinderen willen echt nog niet naar huis. Het is ook zo gaaf allemaal!


Met het grootste peutergedeelte, een lasergame area, supercoole trampolines en voor de ouders een gezellig cafe kan het niet anders dan een groot succes worden! En met de 10-rittenkaart die we ontvingen komen we hier absoluut terug!

Welkom terug in Enschede, Monkey Town!

Liefs,
Lotte