• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Onze top 10 buitenspeeltips

25 juli 2022

Buiten zijn vinden de meeste kids heerlijk: lekker rennen, spelen en niet onbelangrijk een frisse neus halen!

Buitenspelen

Buitenspelen is leuk en ook nog eens goed voor kids! En je kunt op zoveel manieren je buiten vermaken. Hier onze 10 favorieten:

Water(ballonnen)gevecht

Het zonnetje schijnt, het is warm en dan ben je op zoek naar afkoeling. Hoe leuk is het dan om elkaar nat te maken met waterballonnen, waterpistolen of, ga je voor groter geschut, emmertjes water.

Tikkertje

Tikkertje blijft leuk en je hebt er ook zoveel verschillende van...wc-tikkertje, voetje-van-de-vloer-tikkertje, slinger-tikkertje. Je kids of hun vriendjes weten er vast wel één te verzinnen.

Met zand spelen

Hier kunnen kids zich uren mee vermaken: heerlijk spelen in de zandbak in de tuin of bij een speeltuin (neem zelf je emmertjes en schepjes mee:-)). Heel wat zandkastelen worden er gebouwd en als het even kan lekker modder maken en vies worden!

Hut maken

De tuintafel kan prima als hut dienen. Een paar kleden op de grond en er overheen, wat keukenspeelgoed mee en er kan vadertje-moedertje gespeeld worden, of de ridderspullen mee en de kids gaan samen op een stoer avontuur.

Stoepkrijten

Leuk voor jong en oud. De jongste kunnen lekker krassen op de tegels, de oudere kids kunnen de mooiste kunstwerken te voorschijn maken. Super tof: maak samen met je buurtkindjes eigen stoepkrijt-museum en nodig daarna alle papa's en mama's uit om een bezoek te brengen! Wat het nóg leuker maakt: je kunt heel makkelijk je eigen stoepkrijt maken!
Dit heb je nodig

- 250 ml water
- 250 ml meel (of maizena)
- 2 eetlepels afwasmiddel
- voedingskleurstof
- een muffinvorm of losse bakjes
- verfkwasten

Meng het water, het meel en het afwasmiddel tot een glad mengsel. Verdeel dit over de bakjes. Voeg per bakje net zoveel kleurstof toe als je wilt.

Deze stoepkrijtverf breng je het makkelijkste aan met een kwast.

Estafette

Dit vinden ze hier thuis het einde, zelf een estafette verzinnen, uitzetten en daarna met vriendjes of haar broertjes doen. Rennen om pionnen, een aantal keer springtouwen, een stukje steppen, een bal in een emmer gooien en nog veel meer. 

Met water spelen

Dit is toch wel één van de favoriete bezigheden van mijn jongste. We zetten een grote emmer met water neer en zetten daar kleine emmertjes, een gietertje en nog een grote bak bij. Dan begint het festijn: lekker water versjouwen van de ene emmer naar de andere. En natuurlijk worden de plantjes niet vergeten!

Flessenvoetbal

Voor in de tuin, op de stoep of straks op de camping. Vul 2 flessen met water en probeer elkaars fles om te schoppen met een voetbal! Degene die als laatste zijn fles leeg heeft, is de winnaar!

Verstoppertje

Vroeger speelden wij dit heel vaak met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Favorieten waren toen en volgens mij nu nog steeds bij de kids: busje-kruit en buutverstoppertje!  

Op een kleed spelen

Als de kids even geen zin hebben om te rennen of even willen uitrusten van al het buiten spelen, kun je toch heel fijn buiten zijn met ze. Met een kleed in de tuin, met bijvoorbeeld wat duplo of auto's voor de kleintjes en wat leesboeken of kleurboeken voor de grotere kinderen.