Sinterklaas intochten in Twente

29 oktober 2019
Ik weet niet wie zich er het meest op verheugt... de kinderen of ik... Het is zó gezellig dat Sinterklaas weer onze kant op komt! Hieronder hebben we op een rijtje gezet waar en wanneer je Sinterklaas kunt verwelkomen!

Zaterdag 16 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland! Sinterklaas komt dit jaar aan in Apeldoorn. En dat is helemaal niet zo ver van Twente. Maar je kunt de intocht natuurlijk ook lekker met warme chocolademelk en speculaas op televisie kijken.

Uiteindelijk willen we hem natuurlijk ook in Twente zien. Kom daarvoor naar één van de onderstaande intochten.

Enschede

Zaterdag 16 november wordt de stoomboot rond 11:00 uur in de haven van Enschede verwacht. Daarna zal de Sint vanaf 12:45 uur op zijn trouwe paard Americo door de binnenstad gaan en worden hij en alle Pieten op het stadhuis ontvangen. 

Hengelo

De intocht op zaterdag 16 november van Sint Nicolaas in Hengelo op het NS station. Met meer dan 200 zwarte pieten en 15 wagens/groepen loopt hij door de stad om alle Hengelose kinderen te begroeten. 

Almelo

De Sint heeft laten weten dat hij op 16 november met de boot aankomt in de Centrumhaven van Almelo. Jij komt toch ook?

Borne

Op zaterdag 16 november zet Sinterklaas weer voet aan wal in Nederland en natuurlijk komt hij ook de lieve kinderen in Borne gedag zeggen. Dit jaar komt de Sint rond 13.30 uur in Borne aan op het Rheineplein. 

Oldenzaal

Zoals ieder jaar komt de Sint ook naar Oldenzaal. Dit jaar op zaterdag 16 november! Sinterklaas wordt welkom geheten op de Groote Markt door de burgemeester.

Haaksbergen

De Stoomtrein met daarin de Sint en zijn Pieten arriveert op 16 november om 14.00 op station Museum Buurtspoorweg. Daar wachten heel veel kinderen en ouders hen op voor een warm welkom in Haaksbergen.

Wierden

Op zaterdag 16 november rond 14:00 uur zal Sint Nicolaas aankomen bij het NS Station van Wierden, vanwaar hij met zijn Pieten een tocht door het centrum aflegt.

Goor

Ook dit jaar zal de Goedheiligman Goor weer aandoen met zijn pieten en wel op zondag 17 november! Nadat Sinterklaas en zijn pieten om 13.30 uur van boord zijn gegaan, vertrekken ze richting het centrum. 

Boekelo

Op zaterdag 23 november komen Sinterklaas en al zijn Pieten het mooie Boekelo weer bezoeken. Om 12.30 uur barst het feest los op het Bleekerijplein.

Bornerbroek

Ook dit jaar komt Sinterklaas de zondag nadat hij in Nederland is aangekomen, naar Bornerbroek. Met de boot vaart hij via het kanaal naar de vredesbrug, waar hij om ca 14:00 uur enthousiast wordt ontvangen door de aanwezige kinderen en hun ouders. 

Deppenbroek

Feest in Deppenbroek! Een week na de grote intocht bezoekt Sinterklaas ook Deppenbroek. Op zaterdag 23 november maken de Sint en zijn Pieten een ronde door de wijk en ze eindigen uiteindelijk traditiegetrouw in het winkelcentrum.

Zodra er nog meer intochten en activiteiten bijkomen, dan laten we je dat weten via de Uitagenda. Hebben we nog een leuke gemist? Laat het ons weten via twente@kidsproof.nl.

Naast de intochten zijn er nog een hele boel andere leuke Sinterklaas activiteiten! Je vindt ze allemaal overzichtelijk in onze Uitagenda.

Liefs,
Piet Lotte

P.s. Heeft Sinterklaas je om tips gevraagd voor leuke winkeltjes in de buurt? Op Kidsproof.nl staan alle leuke kinderwinkels op een rijtje!