Tip voor een lange autorit naar je vakantieadres!

10 juli 2015
Iedereen kent het wel: de lange autorit naar de vakantiebestemming.

Iedereen kent het wel: de lange autorit naar de vakantiebestemming. Natuurlijk zijn er allerlei middelen om de autorit dragelijk te maken, maar het is en blijft soms echt 'uitzitten'. Vooral vervelend is het voortdurende gevraag om van alles en nog wat. Daarom kwam de moeder van Lotte, Joram en Ivar op het idee van een strippenkaart! Hieronder vertelt ze haar idee.

Hoe werkt het?
De kinderen hebben allemaal een papier (het is handig om deze te lamineren) waarop je zelf een aantal vakjes maakt van dingen die ze tijdens de rit kunnen vragen. Uiteraard beslis jezelf hoeveel dit is. Je kunt ervoor kiezen om plaatjes te zoeken bij de categorieën, maar je kunt ze ook zelf laten tekenen natuurlijk.

Wij hebben een papier met 8 vakjes en de volgende categorieën; 2x een snoepje, 1x pakje sap, 1x een cadeautje, 1x fruit, 1x iets hartigs, 1x een dvd uitkiezen, 1x een muziekje uitkiezen of een kusje. Water mogen ze altijd tussendoor drinken, ieder kind heeft een eigen bidon bij zich liggen.

Een strippenkaart geldt bij ons van start tot stop. Dus als je gestopt bent en weer verder gaat rijden dan begint de strippenkaart opnieuw.

Tijdens het autorijden vragen de kinderen om iets uit hun vakje. Dit geef ik hen dan en dan krijgt het vakje een paperclip of een wasknijpertje. Als de strippenkaart opnieuw begint, haal ik deze eraf.

Voor het kiezen van een dvd wissel ik tussen de kinderen; dus als de eerste kiest, dan laat ik bij de volgende stop het paperclipje zitten, en mag daarna de tweede kiezen.

Qua cadeautjes is er natuurlijk ook een limiet; wij doen 3 cadeautjes per kind. In de praktijk is het vaak ook 3x stoppen voor we bij de eindbestemming zijn.

Op de terugweg gebruiken we de strippenkaart ook, maar dan veranderen we de cadeautjes in een kusje van papa of mama.

Onze kinderen kijken er naar uit om de strippenkaart te maken en ik vind dat het veel gezeur voorkomt, want vol is vol….

Bon Voyage!

Tip: Op Kidsproof.nl vind je heel veel leuke kinderactiviteiten in de regio!