• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Vrolijke lunchtrommels: maak van lunchen een feestje!

4 september 2023

Het lijkt heel wat werk, maar met de juiste tips en vooral een la vol leuke accessoires maak je al snel een superleuke lunchbox om mee te nemen naar school. Lees snel verder voor lunchbox-inspiratie en tips voor leuke webshops met handige accessoires!

De scholen zijn weer begonnen! Het was best fijn om in de vakantie niet elke ochtend te hoeven denken aan fruit- en lunchtrommels, maar stiekem vind ik het nu toch ook wel weer erg leuk om elke dag weer een verrassende lunch samen te stellen voor mijn dochter.Lunch
Een boterham is vaak lekker makkelijk en snel, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan gesneden groenten, eitje/omelet, pannenkoek, wrap, muesli-reep en bananenbrood. Je kunt met de lunchbox voor je kinderen volop variëren. Ik gebruik ook regelmatig restjes van het avondeten, want met een beetje creativiteit kun je daar heel wat leuks mee doen! Groenten lenen zich bijvoorbeeld prima voor een mini-tuintje of eetbare boompjes in de lunchtrommel! Door te variëren en verschillende dingen in de lunchbox te doen, heb je al snel een gezonde lunch! En hoeveel makkelijker eet je iets op wat er vrolijk uitziet?!Jet en Ingrid van Roppongi hebben er na hun studie Japans in Leiden hun werk van gemaakt om er voor te zorgen dat al dat leuks voor de bento, en meer, hier in Nederland ook verkrijgbaar is. Op roppongi.nl vind je de echte Japanse bento en accessoires om er voor je kinderen een feestje van te maken! Een van onze favorieten is rijst in de vorm van een panda! Supermakkelijk met een vormpje!

 

Een handige tip: Stop je vriezer vol met plakjes bananenbrood, gesmeerde boterhammen (beleg doet het prima in de vriezer) en opgerolde wraps/pannenkoeken. Die kan je al vantevoren maken en dan hoef je ’s ochtends (avond van tevoren kan natuurlijk ook) alleen maar de lunchbox te vullen. Tegen de tijd dat ze gaan lunchen is alles weer ontdooid!

Drinken
Bij ons op school nemen alle kinderen als 10-uurtje fruit mee & als 12-uurtje lunch met zuivel of water. Leuke tip voor als je net als ik het liefste water meegeeft: Doe er wat (bevroren) fruit (zoals aardbei, appelpartjes, sinaasappelschijfje of framboos) in, dan smaakt het water net even anders!

De Leukste Lunch verkoopt de super handige en vrolijke drink-in-the-box. Een hip alternatief voor het drinkpakje en je kunt hem elke keer weer anders vullen. Nu met back-to-school-actie een speciale setprijs voor 2 of 3 drink-in-the-box. En als je dan toch op de site bent... Ik word altijd heel erg blij van alle leuke accessoires die er te vinden zijn.Ik heb in de keuken een speciale la voor de lunchtrommels. En ik heb deze dan ook vol liggen met leuke prikkers, uitstekers en eivormpjes van De Leukste Lunch, De Bentofabriek en Roppongi! Vaak maak ik de vrolijke lunchbox af met een lieve boodschap of grappig briefje!

Bento
In Nederland is de Japanse bento zo langzamerhand een ware hype aan het worden. Het idee van bento is dat je een gezonde maaltijd aantrekkelijk maakt door leuke figuurtjes van eten te maken of door leuke bento prikkers of andere accessoires te gebruiken. Het is makkelijk en leuk om te doen. Voor je kind wordt proeven leuk en de zorg en liefde die jij in het bereiden van de maaltijd hebt gestopt wordt beloond met een lach én een gevulde buik! En de mogelijkheden zijn eindeloos!

Heel handig: De Bentofabriek verkoopt de Yumbox bento lunchbox, wij zijn thuis fan en gebruiken hem vaak! Een lunchbox met verschillende vakjes is ideaal om al het lekkers voor een gezonde lunch in de juiste porties samen te stellen. De Yumbox is volledig lekvrij, dus ideaal om mee naar school te nemen. En superfijn, hij kan gewoon in de vaatwasser.

Yumbox inspiratie van De Bentofabriek

We zijn benieuwd naar jouw creaties. Leuk als je ze met ons deelt op Facebook of via twente@kidsproof.nl!
Veel lunchplezier, Susanne!

Susanne is onze collega van Kidsproof Almere.