Zomervakantie met kinderen in Twente

22 juli 2023
Of je nu van actie houdt, dol bent op de natuur of juist graag je creatieve talenten ontdekt, bij Kidsproof Twente vinden jullie gegarandeerd iets waar het hele gezin van kan genieten. Dus trek die slippers aan, smeer je in met zonnebrandcrème en laat je verrassen!
Zomervakantie in Twente

🥳 Tien jaar OKids

Stichting OKids organiseert al tien jaar activiteiten voor kinderen tijdens de schoolvakanties. Ook deze vakantie is er minstens twee keer per week een leuke activiteit. Deze zullen qua thema een medley zijn van de afgelopen tien jaar.

🍿 Superleuke films

De vier elementen, mythische krakens, heel veel slijm en een vakantie op stelten bewonder je deze zomer bij Kinepolis Enschede. In de vakantie kun je hier lekker wegzakken en even bijkomen in de grote stoelen, mét airco!

🚌 Reis met flinke korting!

Lekker een dagje op pad met de kids in de vakantie? Ga eropuit met het OV! Dit is voor veel kinderen een hele belevenis. De hele vakantie reis je voordelig in de bus en de regionale trein, met de acties van Ervaar het OVWaar ga jij naartoe?

cool Zomer vol techniek

Deze zomervakantie kun jij van alles beleven bij Oyfo Techniekmuseum! Naast het maken van de welbekende maakactiviteiten kun je ook de tentoonstelling AI-Catcher bezoeken. Ook is er weer Oyfo's Museumbingo.

🧗🏼 Tokkelen en abseilen

In de bossen van het Bentheimer Wald liggen een paar oude steengroeves. De rotswanden daarvan zijn tussen de 20 en 25 meter hoog. Je kunt hier abseilen en tokkelen, uiteraard gezekerd met klimgordels en lifelines!

🎬 Filmproject dag

Droomt jouw kind ervan voor de camera te staan als acteur of actrice? Of gaat het hart sneller kloppen bij het maken van een spannende film? Deze vakantie organiseert de bibliotheek in jouw gemeente een filmproject dag

🏝 SuperZomerFestival

Met het indoorspeelparadijs, de buitenspeeltuin met zwembad en de kinderboerderij is De Flierefluiter sowieso al een bezoekje waard. Maar tijdens het SuperZomerFestival hebben ze nog veel meer te bieden.

🐡 Levende watermonsters

Ontdek de fascinerende wereld van zeemonsters bij De Museumfabriek in Enschede! Bewonder fossielen, levende watermonsters en leer over de plastic soep. Voor alle leeftijden zijn er leuke, creatieve activiteiten.

De leukste zomerblogs

  • Waterpret, toffe workshops, op bezoek bij de boer of naar een speelpark. En ook de musea hebben weer mooie programma's klaarstaan. In onze blog verzamelden we superveel zomeruitjes door heel Nederland om samen te ontdekken!
  • Op ontdekking door ons eigen land? We vroegen al onze Kidsproof collega's naar hun favoriete adresjes en zomertips in hun eigen Kidsproof regio! Dus waar je ook bent in Nederland, dit zijn de leukste tips en hotspots voor deze vakantie!
  • Als moeder van 2 en sitemanager van Kidsproof.nl ben ik altijd op zoek naar gezellige plekjes om naar toe te gaan met mijn kinderen. In mijn hotspotgids heb ik allemaal leuke uitjes en activiteiten met kinderen in Twente verzameld.
  • We zijn helemaal weg van de Achterhoek! De zomer bruist daar van de uitjes voor gezinnen op zoek naar avontuur. We hebben wat geweldige tips voor je verzameld die vanuit onze regio prima te bereiken zijn.

Volg Kidsproof Twente op Facebook en Instagram voor meer uitjes en tips! En check vooral ook onze uitagenda, deze blijven we zoveel up-to-date houden deze zomer.

Fijne zomervakantie!
Liefs, Lotte