Bibliotheek EnschedeTerug naar het overzicht

Ook uitgekeken op je boeken thuis? Leen ze van de bibliotheek en je hoeft je nooit te vervelen!
De bibliotheek is een open huis voor iedereen. Jong en oud, lid of geen lid, je kunt er altijd gewoon binnenlopen. Naast de centrale bibliotheek zijn er 5 wijkbibliotheken, een jeugdbibliotheek en een boeken aan huis dienst.

Vanaf de voorschoolse periode tot aan de eerste jaren van het voortgezet onderwijs kunnen kinderen en jongeren kiezen uit een aantrekkelijke en ruime collectie boeken. De centrale bibliotheek heeft naast boeken o.a. ook dvd’s met kinderfilms en luisterboeken op cd.

De jeugdafdeling is gezellig ingericht met een aparte rond leesbank/hoek en een speeltoestel. En heb je na het uitzoeken van nieuwe boeken zin in een kopje koffie of een heerlijke lunch? Ga dan naar Lunchcafé STOET. Een super gezellige plek met een grote kinderspeelplek waar de kids echt welkom zijn!

Op de website van de bibliotheek vind je informatie over BoekStart 0-1 jaar, welke boeken nieuw in de bibliotheek te vinden zijn en welke activiteiten de komende maand op de agenda staan! Klik door via de websitebutton.

Kijk ook eens in onze Uitagenda voor de activiteiten van de bibliotheek!

Bibliotheek Enschede

Pijpenstraat 15
7511 GM Enschede
Openingstijden Maandag t/m donderdag: 9:30 - 20:30 uur.
Vrijdag: 9:30 - 18:00 uur
Zaterdag: 9:30 - 17:00 uur
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Boswandelingen met kinderen

Boswandelingen met kinderen

Boswandelingen zijn altijd heerlijk om met de kinderen te maken. In Twente zijn zóveel mooie bossen te vinden. Heerlijk om in het weekend of tijdens de vakantie een boswandeling met kinderen te maken.

Welke is jouw favoriet?