OnderwijsmuseumTerug naar het overzicht

maandag 1 januari
Wil je weten hoe de spullen er bij opa & oma vroeger op school uitzagen? Ga naar het Onderwijsmuseum!

In Ootmarsum staat het mooiste Onderwijsmuseum van Nederland! In een prachtig historisch gebouw zijn verschillende ruimten ingericht met materialen van vroeger. Beneden vind je veel lesplankjes, tel- en schrijfmaterialen en muurplaten.Boven staan verschillende schoolbanken uitgestald die aangeven hoe de kinderen van 1880 tot 2010 in de klassen zaten. Op elke tafel staat een voorwerp uit die tijd.

De kinderen mogen in het museum met allerlei voorwerpen spelen. Van telramen tot leesplankjes, van puzzels tot voorleesboeken. Ze kunnen zelfs met een griffel in inkt schrijven.

Vanaf 4 februari is hier een nieuwe expositie, genaamd 'thuis in de wereld'. Een reis door het vak aardrijkskunde. Wat weet je eigenlijk zelf nog? Test je kennis aan de hand van de verschillende kaarten. 
Sla vooral het item 'Wereldburger' niet over. Door verschillende opdrachten en proefjes leer je meer over klimaatverandering, leer je kaart lezen of zelf een kompas maken. Geschikt voor kinderen en volwassenen. 

Wil je meer weten over dit interessante museum, neem dan via de roze button een kijkje op de website!

Wil je op de hoogte blijven van onze leukste tips en adresjes? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Educatorium

Keerweer 2
7631 EX Ootmarsum
Openingstijden zie website Prijs Kinderen €1,-
Volwassenen €6,50
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

VOORJAARSVAKANTIE

VOORJAARSVAKANTIE

In Twente zijn weer zoveel leuke uitjes met kinderen deze vakantie! Wij hebben onze favoriete activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Bekijk onze tips >>