Museum BuurtspoorwegTerug naar het overzicht

Zin in een ritje in een echte stoomtrein? En wil je graag de oude locomotieven en wagons zien?
Ga dan naar Museum Buurtspoorweg en bezoek de stations in Boekelo of Haaksbergen waar veel is te beleven, te leren en te zien.

Station Haaksbergen
Stap het stationsgebouw in Haaksbergen binnen en je ervaart gelijk de sfeer van vroeger! Op het station is veel te zien, zoals bijvoorbeeld de werkplaats en de goederenloods. Heb je vragen over de werking van een ketel van de stoomlocomotief of wil je kind zelf een emmer met kolen volscheppen? Vraag het aan de depot assistent!

In de goederenloods kun je terecht voor koffie, thee, gebak en fris. En in het museumwinkeltje vind je allerlei leuke souvenirs.

Station Boekelo
De stationschef van Boekelo kan je de weg wijzen naar het museumdepot waar het grootste gedeelte van de locomotieven en wagons staan die nog gerestaureerd moeten worden.

Voor kinderen is er in de museumloods in Boekelo een speciale wagon boordevol leuke speeltafels én een mini-bioscoop. Daarnaast vind je er prachtige, gedetailleerde modelbanen. 

Voor meer informatie klik je via de roze button door naar de website.

Het museum is alleen geopend als er rijdagen zijn, kijk hiervoor in onze Uitagenda!

Museum Buurtspoorweg

Stationsstraat 3
7481 JA Haaksbergen
Openingstijden Het Museum is geopend op rijdagen, zie website Prijs Kind t/m 11 jaar: €6,50 (retour), Volwassenen: €9,50 (retour) Perronkaartje: €3,- Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De Lichtfabriek

De Lichtfabriek

Deze herfstvakantie kan je in De Museumfabriek spelen met licht! Met je zaklamp kan je op zoek naar ontsnapte insecten, voor museumbewaker spelen en uilen spotten.

Wat is er allemaal te doen?