Museum Het Palthe HuisTerug naar het overzicht

Maak kennis met familie Palthe, hoe was hun leven in de 18e eeuw? Ontdek het in Het Palthe Huis.
Het Palthe Huis in Oldenzaal is het woonhuis van de familie Palthe. Johannes Palthe, een predikant en grootgrondbezitter, kocht in de 18e eeuw de voormalige stadsboerderij die in de 17e eeuw was verbouwd tot een deftig woonhuis.

Drie generaties Palthe hebben in het Palthehuis gewoond, totdat in 1928 de kleindochter van Johannes Palthe, Gulia Palthe, overleed en het huis een museum werd.

Bij een bezoek aan het Palthe Huis is het alsof u in een tijdmachine stapt. In het historische woonhuis ervaart je hoe de familie Palthe in de 18e eeuw gewoond moet hebben.

Gouden Haarspeld
Weet jij wat er met de gouden haarspeld van Gulia gebeurd is? Met de speciale museumapp kan jij het geheim achter deze verdwijning oplossen. Vraag bij de balie van het museum om het speciale koffertje. Hierin zit alles wat je nodig hebt om het mysterie op te lossen.

Wie zou de speld hebben? Hendrik de knecht? Of toch Margje de kokkin? Leer alle bewoners van het Palthe Huis kennen en spoor de dader op!

Wil je meer informatie? Klik dan op de roze websitebutton om naar de website van Museum Het palthe Huis te gaan.

In de categorie Eropuit vind je nog veel meer leuke en leerzame musea in Twente!

Museum Het Palthe huis

Marktstraat 13
7571 ED Oldenzaal
Openingstijden Dinsdag t/m vrijdag: 12.00 – 17.00 uur | Zaterdag en zondag: 14.00 – 17.00 uur Prijs Volwassenen: €6 | Kinderen tot 18 jaar: €3,- | Rondleidingen: €2,50 toeslag Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nieuw! Hotspotgids met 25 uitjes

Nieuw! Hotspotgids met 25 uitjes

Yes! Onze nieuwe gids met meer dan 25 hotspots in de regio is uit! Je vindt hem bij VVV's, campings, bibliotheken en leuke hotspots in Twente.

Check hier onze favorieten!