• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Openluchtmuseum OotmarsumTerug naar het overzicht

Ontdek het leven van het platteland van Twente van honderd jaar geleden.
Aan de rand van het historische stadje Ootmarsum is een uniek openluchtmuseum te vinden.  Bezoek de compleet ingerichte typisch Saksische boerderijtjes en bijgebouwen. Wat had een boer vroeger allemaal nodig? Een bakspieker, een smidse, een wagenmakerij, een bijenstal, veeschuren, wagenschuren, kapschuur voor landbouwgereedschappen, en nog veel meer. 

Allemaal in een mooi park met een fraai museumrestaurant met terrassen aan grote vijvers. Het museum vertelt ook het verhaal van de 'Heeren', de bestuurders van vroeger: de commandeur, de Drost, de Hofmeier. Ga naar het museum en laat je verbazen over de cultuur van honderd jaar geleden. 

Speurtocht met tablet.

Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar is er een leuke interactieve speurtocht over het hele terrein. Gewapend met een tablet gaan ze op pad in het museum. Op zoek naar QR codes die verstopt zijn op verschillende locaties. Mogelijk kom je langs het bijzondere Los Hoes, de smidse of het gezellige Klöpkeshoes. Op pad met de tablet betekent het zoeken en ontdekken in, naast en tussen de gebouwen. Heb je een QR code gevonden? Beantwoord dan de vraag om verder te kunnen gaan naar de volgende locatie op je tocht. Na het voltooien van alle vragen en het invullen van het codewoord mag je in de museumwinkel een kleine beloning ophalen.

Meer informatie over het museum vind je op de website via de roze button.

Op de hoogte blijven van activiteiten in de regio? Schrijf je nu in voor onze Nieuwsbrief!

Openluchtmuseum Ootmarsum

Commanderieplein 2
7631 EA Ootmarsum
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie in Twente

Zomervakantie in Twente

Het is ZOMERVAKANTIE! Zes weken, heerlijk! Tijd om leuke dingen te doen, dichtbij huis of er op uit. Check hier de leukste zomerse tips en activiteiten!

Zomerse tips!