Fietsen op het spoor!Terug naar het overzicht

Super uniek! Fietsen over een echte spoorlijn met speciale fietsen.
Waar vroeger de stoomtreinen en goederentreinen reden, kun je nu zélf spoorfietsen over echte treinrails. Da's pas gaaf!

Rij langs overwegen, bruggen en sluis en proef de sfeer van vroeger. Het ene moment rij je nog in de stad om het volgende moment alweer een brug te passeren of zelfs boven het Twentekanaal te fietsen. 

Een enkele rit op een spoorfiets duurt ongeveer 15-20 minuten. En er is zelfs een heuse gezins-spoorfiets. Deze speciale fiets is ook geschikt voor buggy's en rolstoel. De zadels zijn in hoogte verstelbaar. Fijn voor de oudere kinderen.

Het is meer dan alleen de beleving van het spoor. In de directe omgeving van de route zijn diverse leuke en interessante dingen te bekijken. Dat begint al met het Fanny Blankers-Koen Stadion bij het vertrekpunt. Op weg naar Twekkelo passeer je het sluizencomplex in het Twentekanaal welke een Rijksmonument is. Wie langs de weg over de sluis 200 meter doorloopt, ziet aan zijn linkerhand één van de grootste attracties van Twente, het Attractiepark De Waarbeek. Leuk om na het fietsen met de kinderen naartoe te gaan. 

Ook aan het eindpunt van de lijn, nabij het buurtschap Twekkelo, liggen diverse interessante bezienswaardigheden zoals De Zuivelhoeve en Het Plukreef.

Via de roze button klik je rechtstreeks door naar de website van Spoorfietsen voor meer informatie en om te reserveren!

Tip: op de hoogte blijven voor de leukste activiteiten in Twente? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Spoorfietsen Hengelo

Kuipersdijk (achter FBK stadion)
Hengelo
Openingstijden Ochtendrit
10:00 - 11:30 heen
12:00 - 13:30 terug

Middagrit
14:00 - 14:45 heen
15:30 - 16:30 terug

niet in de wintermaanden
Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

We zijn altijd bezig met het verzamelen van de leukste uitjes en activiteiten in Twente! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste tips binnenkort in je mailbox.

Inschrijven!