Tokkelen & abseilenTerug naar het overzicht

Tokkelen & abseilen in de steengroeve bij Bad Bentheim.
Van april tot en met augustus organiseren we op verschillende dagen om 10:30 uur deze spectaculaire activiteit. In een verlaten steengroeve ga je tokkelen en abseilen vanaf zo’n 20 meter hoogte! Uiteraard veilig gezekerd door de enthousiaste instructeurs.

Verscholen in de bossen van het Bentheimer Wald liggen enkele oude steengroeves. Hier werd vroeger de Bentheimer Zandsteen gedolven. Niet alleen voor het kasteel in Bad Bentheim, maar ook voor bijna elke kerk in de omgeving, een gedeelte van de Domtoren in Utrecht, het paleis op de Dam in Amsterdam en voor het voetstuk van het Vrijheidsbeeld in New York. De uitgehouwen zandsteen werd per paard en wagen vervoerd naar Carelshaven in Delden. Nu een restaurant, maar vroeger de Herberg bij een haventje waar de blokken steen met kleine schuitjes (zompen) werden vervoerd over speciaal aangelegde kanaaltjes richting de Regge, die weer uitkwam in de IJssel.

De rotswanden zijn tussen de 20 en 25 meter hoog. Je gaat hier abseilen en tokkelen (kabelbaantje). Uiteraard gezekerd met klimgordels en lifelines! De tokkel van 70 meter is bloedsnel en bij het tokkelen sta je binnen een paar seconden 25 meter lager weer op de grond.

Op meerdere data van april tot en met augustus organiseert Adventure King hier om 10:30 uur deze spectaculaire activiteit voor individuele inschrijvingen. Je verzamelt op deze tijd op een parkeerplaats vlak bij de steengroeve en loopt dan samen door het Bentheimer Wald naar de groeve. Deze activiteit duurt ongeveer twee uur.

Minimale lengte 1,20 meter.

Tip: schrijf je meteen in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de leukste tips!

Adventure King

Ambachtstraat 20
7587 BW De Lutte
Openingstijden April t/m augustus Prijs € 27,50 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste blogs van dit moment

De leukste blogs van dit moment

Binnenkort zullen de blaadjes van de bomen vallen en kunnen we weer op zoek naar paddenstoelen. Wij hebben de leukste blogs van dit moment voor jullie verzameld.

Naar de blogs!