• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Museum Min 40 CelsiusTerug naar het overzicht

Beleef de ijstijd!Landschap, geologie en archeologie van de Achterhoek. Een museum met leuke activiteiten
Min40celsius is een verrassend bezoekerscentrum over het unieke landschap van de regio. Een speurtocht naar de bijzondere geologische geschiedenis, bijzondere fossielen, stuwwallen, ijstijden en de ijstijdzoogdieren, en het archeologische spoor van de Neanderthaler tot en met de Romeinen en Germanen. In het bezoekerscentrum mag je zelf graven naar botten als een echte paleontoloog of proberen vuur te maken met vuursteen. Voor scholen zijn er actieve lesprogramma’s. Of meld je aan voor een zoekexcursie en probeer je geluk uit door zelf te gaan zoeken naar een echt bot van een mammoet, een mooie steen of fossiel.

IJstijd Experience 2024 | 6 & 7 juli

Word zelf een paleontoloog. Tussen 11:00-17:00 kun je zoeken naar een fossiel, een mooie steen of bot. Kom alles te weten over mammoeten, neushoorns en walvissen. Verkleed je als een Neanderthaler, probeer vuur te maken of een eigen geluksteen. En nog veel meer. Een gezellige doe-dag met veel leuke leermomenten.

Kinderfeestje

IJskoud het leukste feestje. De kinderen gaan vuur maken en een amulet van speksteen. Ze gaan graven naar botten en fossielen, een speurtocht met opdrachten door het museum en samen als  Neanderthalers op de foto. En voor de jarige is er nog een verrassing.


Tip: nog meer bijzondere plekjes in de Achterhoek vind je hier!

min 40 celsius

Hoofdstraat 14
7076 BB Varsselder
Openingstijden woensdag 13:30-17:00
zaterdag (tijdens schoolvakanties) 13:30-17:00
zondag: 13:30-17:00
Prijs €7,50 (kinderen t/m 4 jaar gratis) Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

We zijn altijd bezig met het verzamelen van de leukste uitjes en activiteiten in Twente! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste tips binnenkort in je mailbox.

Inschrijven!