• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Museum SmedekinckTerug naar het overzicht

Beleef de geschiedenis van de Achterhoek in deze historische boerderij. Met Escape route voor de kids!
Vroeger was alles.. anders! Bij Museum Smedekinck in Zelhem kun je precies zien hoe het er jaren geleden in de Achterhoek aan toe ging.

In de verschillende ruimtes in de boerderij maak je een reis door de tijd. Een leven zonder wasmachines en computers. Zaaien en oogsten zonder de grote machines van nu. Slapen in een bedstee, koken zonder quooker. En een bezoekje aan de tandarts zag er wel heel anders uit. 
Houd de agenda in de gaten, want de Oogstdag en het Kinderfeest zijn ontzettend leuke kidsproof uitjes!

De Schure

In de oude igboxenstal staan verschillende exposities over oude ambachten. Beroepen uit het begin van de vorige eeuw zoals een historische kruidenierswinkel, een dierenartspraktijk en een slagerswinkel. Ook zijn er regelmatig demonstraties.

De Karloods

Vol met gereedschaap en landbouwwerktuigen. Van grondbewerking tot en met de oogst. Deze waren tot de zestiger jaren van de vorige eeuw bij boeren op het gemengde bedrijf in gebruik.

De bijenstal

Bij een authentieke boerderij hoort ook een bijenstal. Hier is het werk van de bezige bij in vitrines en showkasten te bewonderen. De imker geeft ook regelmatig demonstraties.

De ontvangsruimte

Neem een kijkje in de museumwinkel voor leuke souvernirtjes, zoals spullen uit de kruidentuin. Je kunt hier ook terecht voor een kopje koffie, thee en een ijsje. 

Escaperoute

Houd je van raadsels en van het speuren naar verborgen aanwijzingen? Doe dan mee aan de spannende escape route. Met het spelen van deze erfgoedgame voorkom je dat het verhaal van Gelderland gewist wordt. Kraak codes en los puzzels op. Een uitdagende zoektocht in en rond het museum. Het duurt ongeveer twee uur en is geschikt voor 2 tot 5 deelnemers vanaf 8 jaar. Per groepje heb je 1 volwassene nodig. Door de krachten van ouders en kinderen te bundelen, heb je de meeste kans om alle puzzels op te lossen. Je hebt ook een smartphone met QR-scanner nodig. Wel even vooraf aanmelden.

Tip: kan je ook geen genoeg krijgen van de Achterhoek? Klik hier voor nog meer bijzondere uitjes!

Museum Smedekinck

Pluimersdijk 5
7021 HW Zelhem
Openingstijden 1 april tot 1 november: dinsdag t/m zondag 13:30-17:00
1 november tot 1 april: zondag 13:30-17:00
25 december t/m 1 januari gesloten
Prijs escape route: €10,- per groep
entree: €5,- per volwassene
kinderen tot 12 jaar: gratis
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

We zijn altijd bezig met het verzamelen van de leukste uitjes en activiteiten in Twente! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste tips binnenkort in je mailbox.

Inschrijven!