Sterrenfeestje!Terug naar het overzicht

Ga op avontuur naar de maan, sterren, planeten en raketten tijdens jouw kinderfeestje!

Kinderfeestje Sterrenkids - duur 1,5 uur
Vier je verjaardagsfeest tussen de sterren in de Cosmos sterrenwacht en ga op een spannende ontdekkingstocht!

In de multimediazaal ga je eerst naar een voorstelling kijken over het heelal. Je leert alles over het zonnestelsel en ruimtevaart. En je neemt een kijkje in het Planetarium waar je via een speciale projector de actuele sterrenhemel ziet. Door middel van fraaie afbeeldingen en animaties leer je de sterrenhemel kennen. Het feestje sluit je af met een bezoek aan het observatorium met daarin de grote telescoop.

Kinderfeestje 'Bouw je eigen waterraket' – duur 2 uur
Ben jij binnenkort jarig, en je wilt wel eens een keer heel wat anders? Dat kan!

De sterrenwacht heeft een spectaculair programma met een knallend einde. Je begint met een rondreis door het heelal met een programma over de zon, maan, planeten, kometen en raketten. Je leert alles over het zonnestelsel en over ruimtevaart. Dan breng je een bezoek aan het observatorium, dit is de grote witte koepel met daarin één van de grootste telescopen van Nederland. Het is reuze spannend om de telescoop van dichtbij te zien!

Als afsluiter ga je zelf een raket bouwen! Niet zo maar een raket, want de raket schieten we ook de lucht in. De raket wordt gemaakt van een plastic fles. Na het bouwen lanceren we elke raket, die gaat dan knallend en water spuitend de lucht in. Dit is echt super leuk! De raket mag je natuurlijk meenemen naar huis.

Klik voor de actuele tarieven en data door naar de website van Cosmos Sterrenwacht (via de roze button).

Tip: Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals de kinderkijkavond! Kijk op onze Uitagenda voor het volledige programma!

Bekijk ook de andere leuke feestjes in onze categorie kinderfeestjes!

Cosmos Sterrenwacht

Frensdorferweg 22
7635 NK Lattrop
Openingstijden

Dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag: 13:00–17:00 uur en zaterdagavond: 19:30-22:00 uur. Neem contact op met Cosmos Sterrenwacht voor de mogelijke data voor een kinderfeestje.

Prijs Vanaf €5 p.p. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nieuw! Hotspotgids met 25 uitjes

Nieuw! Hotspotgids met 25 uitjes

Yes! Onze nieuwe gids met meer dan 25 hotspots in de regio is uit! Je vindt hem bij VVV's, campings, bibliotheken en leuke hotspots in Twente.

Check hier onze favorieten!