• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

6x de leukste dierenuitjes in de Gelderse Vallei

3 juni 2024
Ben jij ook zo gek op dieren en heb jij zin in een onvergetelijk dagje uit? Wij hebben 6 leuke dierenuitjes in de Gelderse Vallei voor je op een rijtje gezet. Met deze tips weet je zeker dat het een dag wordt om nóóit meer te vergeten! O ja, ook leuk voor (groot)ouders... Lees je mee?
De leukste dierenuitjes in de Gelderse Vallei

1.Stadsboerderij Wageningen
Zoek je een leuk uitje voor het hele gezin? Gevonden! Stadsboerderij Wageningen is een supergezellig en keinschalig dierenpark in Wageningen! Kom langs en neem een kijkje bij de schattige geitjes, knuffel lekker met de zachte konijntjes en ontmoet de allerkleinste cavia's. Ook leuk voor je ouders, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes en buurtkindjes!

Stadsboerderij Wageningen

2. Kinderboerderij de Proosdij
Bewonder de dieren van Kinderboerderij de Proosdij in Ede! Op de kinderboerderij vind je heel veel verschillende dieren en je kan meedoen met diverse activiteiten. Vergeet tijdens je bezoek niet een kijkje te nemen in het winkeltje, hier vind je allerlei leuke handgemaakte producten. Misschien scoor je nog een leuk souveniertje voor je opa, oma, je lieve buurvrouw of je paps! 

3.Grebbeveld Schapen & zo
Is jouw lievelingsdier een schaap? Of vind jij schapen gewoon heel schattig? Kom dan langs bij Grebbeveld Schapen &zo in Bennekom en beleef een onvergetelijke dag tussen de schapen. Er wordt bij Grebbeveld ook lamsvlees en vilt verkocht, en er worden viltworkshops gegeven en leuke evenementen georganiseerd. Zeker een bezoekje waard!

Grebbeveld Schapen &zo

4. Kinderboerderij de Oude Hofstede
Lijkt het jou leuk om cavia's te knuffelen, geitjes te aaien, loslopende kippen te voeren en de hokken schoon te maken? Dat kan bij Kinderboerderij de Oude Hofstede in Ede! Op de kinderboerderij worden ook regelmatig leuke evenementen georganiseerd en naast de kinderboerderij zit een toffe speeltuin. Kortom, de perfecte plek om je een middag te vermaken en dat allemaal gratis! Hoe leuk is dat?

5. Ouwehands Dierenpark
Ontmoet de coolste dieren van dichtbij bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Oog in oog staan met reuzenpanda's, Afrikaanse leeuwen en ijsberen, dat wil toch iedereen? Jouw lievelingsdier is hier sowieso te vinden! Leef je tussendoor uit in de overdekte speeljungle, ga op avontuur in Expeditie Berenbos of bewonder de gorilla's in de Gorilla Adventure. Zet je zintuigen op scherp en maak je klaar voor een plezierige en leerzame dag tussen de dieren!

Dieren ontdekken en spelen

6. Stadsboerderij de Vosheuvel
Stadsboerderij Vosheuvel ligt aan de rand van Amersfoort. Aai de geitjes in de knuffelweide, ga langs bij de Kune-Kune varkentjes en bezoek de pony's, schapen en koeienbij deze kinderboerderij. Er is ook een grote vijver waar diverse watervogels te bewonderen zijn. Stadsboerderij de Vosheuvel heeft ook twee bijzondere tuinen: de boerderijtuin en de natuurtuin. kom langs en loop ook eens het Boertjespad met de kinderen.

Fijne dag en veel plezier bij de dieren!

Sherida

Tip: Gek op biologische producten uit de regio Amersfoort & Gelderse Vallei? Bekijk deze
7 toffe boerderij-en landwinkels met terras