Leuke speelboerderijen in de regio Amersfoort

8 mei 2024
Ben je op zoek naar leuke speelboerderijen in de regio Amersfoort en Gelderse Vallei? Dan hoef je niet meer verder te zoeken want wij hebben leuke adresjes voor je verzameld. Spelen in de buitenlucht samen met jouw vriendjes en vriendinnetjes, leuker kan het niet worden toch? Have fun!
Leuke speelboerderijen in de regio Amersfoort
1. Speelboerderij De Happyfarm
Bij Speelboerderij De Happyfarm in Terschuur kun je heerlijk binnen en buiten spelen. Glijd van de glijbaan, wordt de snelste racer tijdens de racewedstrijd met skelters, spring buiten op het grote springkussen, kom de schattige konijntjes aaien en maak een ritje op één van de ponu's! Voor de allerkleinste bezoekers is er een speciale soft-play ruimte en de grotere kids kunnen zich uitleven in de apenkooi, springen op het springkussen of een ballendouche nemen. Kortom, er is voor ieder wat wils! 

Speel- & Beleefboerderij

2. Speel en beleefboerderij De Roosendaal
Kom gezellig een dagje spelen en genieten bij Speel en beleef boerderij 'De Roosendaal' in Putten! Op het terrein van de boerderij vind je hee veel leuke speeltoestellen zoals schommels, wipwappen, een zandbak en een springberg. Tussen de speeltoestellen loopt een grote traptrekkerbaan, hoe cool is dat!? Je kunt met de traptrekker het hele terrein verkennen! Heb je trek gekregen van het spelen? Geniet van iets lekkers op de veranda. Dan heb je daarna vast weer genoeg energie om je ontdekkingstocht voort te zetten! (Let op: vanaf april weer geopend).

3. Kinderboerderij de Veenweide
Kinderboerderij De Veenweide is een onderdeel van Stichting Balans, de welzijnsorganisatie van Soest en Soesterberg. De kinderboerderij ligt op een prachtige locatie waar jong en oud zich kan vermaken. Bewonder en voer verschillende dieren, kom spelen in de speeltuin, bewandel één of meerdere rugzakroutes en doe mee met superleuke activiteiten en speurtochten. Ouders kunnen in de koffiekamer of buiten op het terras genieten van een kop lekkere koffie!

Kinderboerderij Veenweide

4. Boerderij Pret
Ervaar het boerderijleven bij Boerderij Pret in Ermelo! Lekker spelen in het ballenbad, springen op het springkussen of klimmen en klauteren op de klimnetten. Durf jij van de rodelbaan en te kruipen door gangenstels en tunnels? Dan is dit uitje helemaal iets voor jou! Voor de allerkleinsten tot 4 jaar is er een softplayhoek met een eigen ballenbak. De papa's en mama's kunnen rustig genieten van een hapje en drankje in een sfeervolle omgeving. Zij kunnen jou vanaf de zitplaats goed in de gaten houden!

5. Boerderij de Boterbloem
Ontdek Boerderij de Boterbloem in Amerongen! Op deze boerderij zijn binnen én buiten hele gave activiteiten te doen! Ontsnap uit de escape room, sla een balletje tijdens boerengolf, verzorg de dieren, jump in de ballenbak en waag je aan de rodelbaan! Kom je voor een kinderfeestje? Dagje uit of overnachting met het hele gezin? Het kan allemaal!


Ontdekken en spelen

6. Kinderboerderij de Oude Hofstede
Kinderboerderij de Oude Hofstede is gevestigd aan de rand van Ede. Op deze kinderboerderij mag je cavia's knuffelen, geitjes aaien, loslopende kippen voeren en de hokken van de dieren schoonmaken. Een superleuke ervaring en dat allemaal gratis! Bovendien worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd en kan je ook lekker spelen in de naastgelegen speeltuin, leef je uit!

Wij wensen je heel veel speelplezier!

Sherida