Deze kerstvakantie uitjes in en om Amersfoort wil je niet missen!

18 december 2019
Ja eindelijk KERSTVAKANTIE! Weet jij al wat je op je vrije dag gaat doen? Wat dacht je van schaatsen, een museum bezoeken, een voorstelling bijwonen of je eigen game maken. Deze kerstspecial staat weer boordevol leuke tips voor de hele familie, die wil je écht niet missen!
Deze kerstvakantie uitjes in en om Amersfoort wil je écht niet missen!
In de kerstvakantie naar de ruimte
Stap aan boord van het ruimteschip en reis mee met de geleerde giraf, het blije ei en de machtige walrus. Kom deze kerstvakantie naar de fantasierijke familievoorstelling Ruimtevlucht (8+) van Holland Opera in Amersfoort. Deze voorstelling is van 21-29 decemebr te zien in de Veerensmederij. 

Maak je eigen game
Altijd al een keer je eigen game willen maken? Dat kan deze vakantie tijdens de Codekamp Game & Game Plus Editie van VINEA. Kids tussen de 8-13 jaar leren in 4 dagen o.a. programmeren in combinatie met buitenspeelactiviteiten.

Een dagje naar Amersterdam
Ben jij een échte avonturier? Bezoek dan het Rijksmuseum in Amsterdam. Ga op expeditie in de Gouden Eeuw of speel de Escape Game. Liever creatief aan de slag? Schilder of fotografeer een familieportret in de stijl van Rembrandt. 

Even lekker uit je bol?
Speciaal voor de vakantie staan de militaire voertuigen van het NMM weer buiten zodat jij mini-tank of mini-jeep kunt rijden! Ook kun je een kerstkaartje sturen naar een militair op missie én alles zelf ontdekken in de Xplore.

Leuke kerstvakantie activiteiten
Kom tijdens de kerstvakantie naar het Groene Huis. Er zijn verschillende knutselactiviteiten voor kids en je kunt kijken naar de expositie “Sanne gaat circulair". Vol met leuke, praktische tips en inspirerende voorbeelden.

Samen genieten van muziek
In de kerstvakantie zijn er prachtige concerten en voorstellingen voor kinderen en hun (groot)ouders in TivoliVredenburg tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Al voor kleine luisteraars vanaf 2 jaar!

Kerstvakantie workshops
Bezoek deze kerstvakantie het Mondriaanhuis en doe mee met de creatieve workshops en activiteiten zoals servies schilderen, een windlicht maken, je eigen Mondriaantas ontwerpen, een speurtocht en nog veel meer.

Deze vakantie naar Mars
Stel je voor: Je kan niet langer op aarde blijven wonen en je verhuist naar Mars! Wie mag er mee, wat kom je tegen en hoe ga je er wonen? Ontdek het in je vakantie tijdens de tentoonstelling 'One Way Ticket to Mars' bij Kunsthal KAdE.

Kerst Sing-inn
Kom kijken, genieten en meezingen met de Kerst Sing-In bij Schaapskooi en Bezoekerscentrum Ermelo. Voor de kinderen is er een leuk programma zoals kaarsen maken, schminken en luisteren naar kerstverhalen van herder Piet.

Naar Dolfje Weerwolfje
In de nieuwe familiemusical over Dolfje Weerwolfje komt hij per ongeluk in het heksenbos terecht, maar weerwolven en heksen zijn geen vrienden! Dan ontmoet hij het lieve heksje Foeksia. Gaat dit wel goed? Deze vakantie te zien bij Flint.

Heerlijke Winterkost
In de kerstvakantie kun je bij Theater de Lieve Vrouw terecht voor feestelijk jeugdtheater tijdens Festival Winterkost. Er zijn al voorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar. Maak kennis met Lampje, het Kerstcircus, Lejo, Meneertje Meer en nog veel meer toffe voorstellingen. 

Prachtig kerstverhaal
Kom 22 december helemaal in kerststemming met het prachtige schimmenspel over Jozef en Maria! Bij de Brinkhorst speelt Poppentheater Cassiopeia dan het wereldberoemde Kerstverhaal voor kinderen.

Brunchen mt kerst
Geniet eerste of tweede kerstdag samen met de hele familie van een heerlijke kerstbrunch bij Indoorspeeltuin Plezier. Kids kunnen fijn spelen, terwijl ouders, familie en vrienden gezellig bij kunnen praten. Er zijn nog een paar tafels vrij.

Feest tussen Oud & Nieuw

De tiende jubileum-editie van het Winterkwartier op de Wagenwerkplaats belooft één groot feest te worden! Tijdens dit leuke gratis kinderfeest tussen Oud en Nieuw kun je meedoen aan een heleboel toffe activiteiten.Wetenschapper in het donker
Experimenteer deze kerstvakantie in het Universiteitsmuseum Utrecht en ontdek de wetenschap in het donker. Ga op onderzoek uit met je eigen schaduw, ontdek hoe dieren slapen en kom alles te weten over nachtdieren!

Museumkids
Rijd mee in de Kerst Express, ontdek een winterkasteel of wandel door een donker museum. Spannend! Op museumkids.nl vind je heel veel museumactiviteiten voor in de kerstvakantie. Welk museum ga jij bezoeken?

Vakantiezwempret
Leg je zwembroek, badpak of bikini maar vast klaar! Tijdens de kerstvakantie is het weer dikke zwempret bij R&A Sports en Swimming in Vathorst. Doe mee met snorkelen, trampoline springen of een zeemeerminworkshop. 

Winterse gezelligheid
Beleef de winters van vroeger in het Nederlands Openluchtmuseum! Bak een broodje boven een vuurtje, vertoon je kunsten op de schaatsbaan, roetsj van de sleebaan en geniet van de knusse wintermarkt en winterse lekkernijen!

Schaatsen bij jou in de buurt
Wat is er leuker om in de winter met de kinderen te gaan schaatsen op een ijsbaan in de buurt? Vaak met een gezellig restaurantje of binnen terras. Wij hebben een lijstje met 4 leuke pop-up ijsbanen voor je gemaakt.


Fijne kerstvakantie!