• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Familievoorstellingen in de herfstvakantie

8 oktober 2023
Herfstvakantie, dus tijd voor festival Herfststukjes: nog leuker, nog mooier en vooral ook nóg groter! Kindervoorstellingen met volwassen thema’s als jezelf zijn en verspilling. Maar ook over wasjes draaien, acrobatiek, ruziemakende letters of een meester die in een kikker verandert.
Herfststukjes: Familievoorstellingen in de herfstvakantie
Vrolijk muziektheater, circus, dans en meer. Voorstellingen voor peuters, maar ook voor beginnende pubers en natuurlijk voor alle ouders, opa’s en oma’s.

Der Lauf | 8+
Met een emmer op zijn hoofd gaat deze jongleur blindelings een reeks absurde experimenten aan. Niets zal de loop der dingen verhinderen…behalve jij misschien? Vreemd en vreugdevol, absurd en jubelend, interactief en donker.
Flint, 14 oktober WAS | 2+
Voor kinderen zit de was vol leven! En zo ook in deze non-verbale voorstelling vol verbeelding, over de schoonheid en het spel in het alledaagse. Na de voorstelling kunnen de kinderen zelf spelen in de theaterspeeltuin vol wasmachines!
De Lieve Vrouw, 15 oktober Micro… de dingen komen in opstand | 7+ 
Kleine spullen, die gewoonlijk tijdens familiedrama’s en liefdesverhalen naar de achtergrond verdwijnen, pakken in deze voorstelling hun ‘moment of fame’. Een bruisende objecttheaterslapstick over verspilling en de bijzondere waarde van dingen.De grote ik heb hier geen zin in show | 4+
In deze woordloze kleutervoorstelling zie je hoe nietsvermoedende mensen plotseling in de spotlights komen te staan. Wanneer ze zich eventjes onbespied wanen, blijken ze toch in beeld te zijn. Vluchten kan niet, dus dan moet je iets. Show, entertainment... maar hoe?
De Lieve Vrouw, 16 oktober Het lammetje dat een varken is | 4+
Laat je verrassen door mooie, liefdevolle verhalen over jezelf zijn. Ontdek wat vriendschap is. In deze voorstelling komen meerdere prentenboeken samen in één gave voorstelling vol live muziek. Ontmoet een Lammetje dat een varken is en heel graag in de modder rolt.
Theater Veerensmederij, 17 oktober Hoeheettut | 6+
Bij Hoeheettut zie je ruziemakende letters, verstopte letters en andere talige gekkigheid. Een beeldende en speelse familievoorstelling over letters, woorden en zinnen. Je ontdekt abc’s in de vorm van mannetjes, woordbeelden en beeldwoorden en ander opvallends.
De Lieve Vrouw, 17 oktoberMeester Kikker | 5+
Wanneer de meester met waterkroos in zijn haar en kleren vol scheuren de klas binnenkomt, heeft hij duidelijk iets uit te leggen. Soms is hij een kikker.... En waarom kijkt de directrice zo verlekkerd als iemand een spreekbeurt houdt over kikkers?
Flint, 18 oktober De Geheime Club | 6+
De Geheime Club: niemand weet nog wat het is. Het kan van alles zijn. Het zijn spelers, performers, zangers, rappers, hiphoppers, spoken word- en circusartiesten. Ze zijn meer dan klaar om zich aan jou voor te stellen.
Theater Veerensmederij, 18 oktoberNijntje de musical | 2+
Beleef de avonturen en geniet van de verhalen van het beroemde konijntje, haar familie Pluis en haar vriendjes. Neem je nijntje-knuffel mee. Zing en dans mee met de liedjes. Geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna.
Flint, 19 oktober King Bling Bling | 4+
King Bling Bling’ is een feestelijke familievoorstelling over hebben, hebben, hebben. Over blingbling, glitters en gouden appels die je niet kunt eten, en over de vraag: wat is echt goud waard? Wat als je alles hebt, maar méér wilt?
De Lieve Vrouw, 19 oktober Hup Herman | 3+
Hangbuikzwijn Herman houdt niet van wedstrijdjes. De kippen om hem heen wel. Elke ochtend gaat het erom wie de beste, snelste en eerste is. Op een dag is Herman er helemaal klaar mee: hij zal wel eens laten zien wie de snelste is! Flint, 20 oktoberDe Muziekfabriek | 6+ 
Tijdens deze voorstelling werken de mannen van Calefax in een fabriek en doen elke dag hetzelfde werk. Totdat er iets mis gaat en ze ontdekken wat je allemaal met de fabrieksbuizen kunt doen. Ze gaan flink experimenteren. Een humoristische muziekvoorstelling zonder woorden, maar met heel veel muziek.
Theater Veerensmederij, 20 oktober Be kind | 0,5+
In deze vloeiende voorstelling van geluid, kleur en beweging nemen twee circusartiesten baby's van 6 tot 18 maanden mee op een zintuiglijke reis. De kleintjes maken van heel dichtbij kennis met acrobatiek en jongleren. Beleef samen met je kleintje voor het eerst de wondere wereld van circus.
Flint, 21 oktoberDe Vos, de Raaf en Het meisje | 6+
 In het bos ontmoet het Meisje een pratende Vos. Hij organiseert een surpriseparty voor Muis. Omdat hij zelf niet goed kan schrijven vraagt hij of het Meisje hem wil helpen. Ze moet iedereen uitnodigen, behalve Raaf… Maar is Vos wel helemaal eerlijk? T
Theater Veerensmederij, 22 oktober Kikkerfestijn
Springen als een kikker op het springkussen, kikkers knutselen, meedoen met een kikkersprong wedstrijd en meer. Stap op 18 oktober theater Flint binnen voor het Kikkerfestijn. Een gratis festijn voor jong en oud tijdens Herfststukjes. 

Circusdag in het theater
Op 21 oktober is het Circusdag bij Flint. Beleef een dagje circus in het theater met Circus Snor. Gooi alle blinkjes om, sla op een kop van jut en poseer als een sterke man/vrouw. Leer jongleren of fiets op gekke fietsen! Extra leuk: doe mee met een gratis circusworkshop. 

Tip: Meer leuke eropuittips tijdens de herfstvakantie vind je in de eropuitcategorie