Leukste plekken om Koningsdag te vieren in en rond Amersfoort

10 april 2024
Weet jij al wat je gaat doen met Koningsdag? Hier vind je een overzicht van waar je leuk koningsdag viert in en rond Amersfoort!
Koningsdag in en rond Amersfoort
In en om Amersfoort zijn er natuurlijk heel veel activiteiten om met de kids te doen rondom Koningsdag. Lekker rondstruinen over de marktjes, luisteren naar muziek en gezellig iets eten. Wij hebben leuke plekken voor je op een rijtje gezet!

In Amersfoort zijn er diverse kleedjesmarkten. In de binnenstad is er een groot gebied waar je je kleedje kan uitstallen of lekker langs de kleedjes van anderen kan lopen. Ook kun je meedoen aan het Koningsdagfeest in Vathorst!

Bij De Nieuwe Stad is het die dag een en al gezelligheid. Er is een grote kleedjesmarkt en staan er gezellige marktkramen. Kinderen maken muziek en doen gezellige spelletjes.

Koninsdag in Hoogland wordt gevierd met een grote gezellige kinderkleedjesmarkt. 

Vanaf 8.00 uur kan je genieten van Oranjegebak en om 9.00 uur start de Oranjevrijmarkt en Spelletjesplein bij de Engh in Soest

In Leusden kun je naar de kleedjesmarkt in de wijk Hamersveld met een draaimolen, stormbaan en nog veel meer!

In Bunschoten-Spakenburg kan je vanaf 8.00u je kleedje uistallen op de kleedjesmarkt. Van 12.00 tot 17.00 uur is het Speelplein Oranje geopend. Hier is ondere andere een draaimolen, stormbaan en springkussen.

In Ermelo barst het feest los tijdens Koningsdag. Van 09.30 – 10.00 uur is er een Aubade voor het gemeentehuis. En vanaf 10.00 uur kun je in het centrum slenteren langs de kinderkleedjesmarkt en braderie. Overal in het centrum zijn er diverse terrassen en muziekoptredens.

Vanaf 9.30 uur rijden er praalwagens door Putten. Ook is er een leuke kleedjesmarkt en zijn er verschillende activiteiten te doen. 

In Hoevelaken wordt ook groots uitgepakt met een Kinderdorp, een Kindervrijmarkt en een Kinderbingo! Ede pakt op koninsdag uit met de jaarlijkse kleedjesmarkt, foodtrucks, optredens en een draaimolen in het centrum. 

Wist je dat we in onze DIY-rubriek ook superleuke Koningsdag-ideetjes hebben staan? Voor de kleedjesmarkt, om te schminken of te knutselen bijvoorbeeld.

In onze Uitagenda vind je een overzicht van alle activiteiten op en rond Koningsdag 2024.

Tip: Verdien op Koningsdag een leuk zakcentje, lees hier onze 12 leukste tips!

Wij wensen iedereen in ieder geval een onvergetelijk Oranjefeest en feliciteren Koning Willem-Alexander met zijn verjaardag op 27 april!

Fijne Koningsdag!

Sherida