• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zelfgemaakte S’mores uit de oven

4 september 2022
Dochter van Kidsproof collega Lotte bakt het liefst ieder weekend wat lekkers; van cupcakes en lavacakejes tot stroopwafelcake. Ze is 8 jaar en een echte keukenprinses. Tenminste, voor zoete baksels. Dit keer wilde ze graag een alternatieve variant op de klassieke S'mores maken.
Zelfgemaakte S’mores uit de oven

Na de standaard cupcakes was het nu tijd voor wat anders. Yfke wilde graag iets maken met chocola, marshmallows en biscuitjes. Ik kende het niet, maar zocht het op en kwam erachter dat het S'mores waren. In Amerika is het blijkbaar een echte 'campfire treat': twee graham crackers met daartussen een stukje chocola en een warme marshmallow. Deze variant uit de oven is echt heel simpel (en lekker), Yfke heeft alles alleen gedaan!

Ingrediënten

Als eerste moeten de boodschappen natuurlijk gedaan worden. Voor deze S'mores variant heb je nodig:

- Marshmallows
- Chocola (maakt niet uit welke)
- Biscuitjes (de meest simpele)
- Ovenschaal (niet al te groot)

Bereiding

Yfke weet zelf hoe ze de oven moet voorverwarmen, dus dat deed ze. Hij moet op 200 graden (hetelucht).

Vervolgens verdeelde ze de chocola in kleine blokjes over de bodem van een ovenschaal. Wij hadden nog een reep witte chocola in de kast liggen, maar dat vond Yfke niet voldoende. Ze voegde er nog wat blokjes Tony Chocolony zeezout karamel aan toe. 

De chocola bedekte ze helemaal met een laag marshmallows. 

Dat ging 10 minuten in de oven. De marshmallows waren redelijk gesmolten, maar nog niet zo mooi bruin, dus we hebben ze ook nog 5 minuutjes onder de grill gezet.


Smullen geblazen!

Tip

Je kunt er ook nog fudge en hazelnoten aan toevoegen, als je daar van houdt. Deze voeg je dan toe aan de chocola. Dit maakt het nog lekkerder!

Resultaat

Het was heel machtig, maar echt heerlijk! We hebben er met z'n allen flink van genoten en de buurmeisjes hebben er ook nog van geproefd. En het leuke is, dat ze dit heel eenvoudig zelf kunnen maken. Het enige dat ik heb gedaan, is de ovenschaal uit de oven halen.

Eet smakelijk!

Voor meer leuke recepten en kooktips, kijk op onze DIY pagina!