Top 5 prentenboeken om voor te lezen!

19 januari 2020
Van 22 januari t/m 1 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. De Algemene Boekhandel in Amersfoort stelde voor ons hun top 5 samen. Veel voorleesplezier!
Top 5 prentenboeken om voor te lezen
1. Moppereend Dit boek is het Prentenboek van het Jaar en staat tijdens de Nationale Voorleesdagen volop in de belangstelling.

Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste... dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit.

Dus... NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt. Wat voor een wolk is het? Een SOMBERwolk? Een TREURwolk of een misschien MOPPEREENDwolk?

Een fijn boek over boos zijn en samen spelen.


2. Deze ridder zegt  NEE
Ridder Finn doet altijd wat hem gezegd wordt, maar op een dag zegt hij ineens nee op alles! Hij weigert zelfs naar binnen te vluchten als er een grote rode draak aankomt. Gelukkig blijkt de draak helemaal zo gevaarlijk nog niet en is hij zelfs een beetje eenzaam… 

Deze ridder zegt NEE is een grappig boek over een lief riddertje dat af en toe dwarsligt en een draak die gewoon eens een logeerpartijtje bij een vriendje wil. Een leuk prentenboek voor kinderen in de 'ik-zeg-nee-fase'.


3. Het grote kijk- en voorleesboek voor rond de twee jaar
Dit grote kartonboek is speciaal voor dreumesen en peuters. Het zit vol bestaande en nieuwe verhaaltjes, versjes en prenten van bekende schrijvers en illustratoren. Over de speeltuin en logeren bij opa en oma, maar ook over voor het eerst op het potje gaan en de dieren van de boerderij. Beleef avonturen met Dikkie Dik en Ootje, zoek samen naar Ollie en kijk kleuren met Muis... Een heerlijke voorleesbundel!

4. Een schildpad was zijn schildje kwijt
Schildpad kan zijn schildje nergens vinden. Hij wordt er heel verdrietig van, want wat moet een schildpad zonder schild? Op een dag wordt hij wakker van een vrolijk melodietje, afkomstig van een lief vogeltje dat hem wil helpen. Zijn oude schild vinden ze niet, maar samen komen ze tot een prachtige oplossing: een nieuw schild gevlochten van takjes! Een lief verhaal op rijm met een subtiele, mooie boodschap.

5.Mols speciale ster
Mol zit elke avond op zijn lievelingssteen om naar de mooie glinsterende lichtjes aan de hemel te kijken.
'Ik wou dat alle sterren van de wereld van mij waren,' fluisterde hij. Zijn wens wordt verhoord, maar als snel blijkt dat de andere dieren uit het bos de sterren vreselijk missen. Een liefdevol verhaal over vriendschap, sociaal zijn en leren om de mooie dingen van de wereld te delen.


Tip: Nog veel meer prentenboeken en leesboeken kun je vinden bij de Algemene Boekhandel Amersfoort. Je kijkt je ogen uit!

Veel plezier met kijken en voorlezen!


Sherida