Scouting HiawathaTerug naar het overzicht

Scouting Hiawatha is de Scoutingvereniging voor Hoevelaken en omstreken voor kinderen vanaf 5 jaar!
Scouting Hiawatha is een Scoutingvereniging in Hoevelaken. Voor hen is scouting vooral plezier. Kinderen zijn enerzijds bezig met veel rennen en vliegen in diverse spelvormen, anderzijds leren ze zich met de andere kinderen te redden in omstandigheden die je thuis of op de sportclub niet snel tegen komt.

Ter voorbereiding van de diversen kampen leren de kinderen pionieren, koken, spoorzoeken en nog veel meer. Het hoogtepunt is het zomerkamp voor de Scouts en Explorers en het Hemelvaartkamp voor de Welpen & Kabouters. Spelen in het bos, broodjes bakken boven het kampvuur en natuurlijk de ‘hike’ (een meerdaagse trektocht) voor de oudere kinderen. Uiteraard is daar altijd een volwassene bij, maar de kinderen moeten het allemaal wel zelf doen. De veiligheid van de kinderen en de voorbereiding van de programma’s worden zeer serieus genomen.

Minder serieus neemt Scouting Hiawatha de formele kant. De geïnstalleerde kinderen dragen een blouse en ze doen gezamenlijk een opening en afsluiting van de bijeenkomsten. Ook doen ze af en toe aan insignes, maar dat moet allemaal functioneel zijn en de kinderen moeten zelf aangeven dat ze dat willen. Plezier staat voorop en als het niet regent gaan de kinderen het bos in. Veel bewegen en leuke spellen.

Scouting Hiawatha Hoevelaken

Veenwal 1b
3871 KE Hoevelaken
Openingstijden Op zaterdagochtend om 10.00 uur draaien de Bevers (van 5 tot 7 jaar) en Welpen & Kabouters (van 7 tot 11 jaar).

Op vrijdagavond om 19.30 uur draaien de Scouts (11 tot 15 jaar).
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

December!

December!

De laatste maand van het jaar en ook de drukste met fijne feestdagen, kerstvakantie, oud en nieuw en leuke uitjes voor uit en thuis!
Extra: in week 51 verschijnt onze digitale kerstvakantie special met de leukste kerstvakantietips!

Naar de inspiratie