• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Dope, nice, vet deze theatervoorstelling is zo snel als een TikTok of YouTube feed

7 mei 2024

Net zo snel en pakkend als een YouTube of TikTok feed. Dat is 'Dit vind jij leuk'. En geeft meteen ook aan wat daar mis mee is. Zeer geschikt OOK voor volwassenen en voor jongeren, voor iedereen eigenlijk die zich iets aantrekt van de mening van een ander.
We zagen: 'Dit vind jij leuk' van Jeugdtheatergezelschap BonteHond, lees hier wat wij er van vonden

Leuk! Op de foto met de crew van 'Dit vind jij leuk'
Wat een gekke titel… Hoe weten ze nou of ik dat leuk vind?’
Of is BonteHond de titel? Dan denk ik dat ik wel weet waar het over gaat…”Mijn kersverse Kidsproof reporterteam moet nog even wennen aan de bijzondere titels die het theatergezelschap BonteHond altijd geeft aan haar voorstellingen. En altijd hebben ze een diepere lading. Geeeeeen idee wat voor jeugdtheater we deze keer gaan zien. Maar dat het kleurrijk is weet ik zeker.Kleurrijk decor, zwart-witte kostuums

Inderdaad we zien verschillende gekleurde blokken van verschillende formaten op het toneel staan. Maar de kleding van de 3 acteurs is deze keer helemaal zwart-wit. Alhoewel ook verre van saai is; we zien 2 verschillende schoenen, een ongelijk jasje, een rokje dat ook een broekje is... Het klopt net allemaal niet. En ze maken ook heel creatief gebruik van de verschillende kledingstukken zien we later.
Snelle sketches, vlot en muzikaal

Dit vind jij leuk bestaat uit heleboel snel opeenvolgende sketches en verhaaltjes. Net als de korte filmpjes die je ziet op TikTok of YouTube of Instagram.

Scène na scène zien we hoe de acteurs proberen aandacht het publiek te krijgen. Maar al zodra er maar iets kleins niet goed genoeg bevonden wordt klinkt een kritische stem: “Dit moet leuker, nee nog leuker, leuker…"
Vlotte dansjes, prachtige ballade, een modeshow, aanbeveling van gezichtscrème, een stemming van publiek wat te eten als ontbijt… Zit je net in een mooi lied, wordt het weer onderbroken door commentaar. “Ja,die heeft bijna Oscar gewonnen”

De lengte van het lied, snelheid van de dans, leverworst of niet. Alles wordt bepaald door het publiek, live of door een voiceover: 48% vindt het saai, 6 mensen denken aan hun oma, 24 % wil dat dit nu op houdt.

Zo herkenbaar deze snelheid van boodschappen en die (irritante) mening van buitenstaanders.
Ja, dit vind jij leuk is LEUK!

Wat de Kidsproofreporters er van vonden? “LEUK” roepen ze in koor.
En grappig, ze moesten vooral ook lachen om het gillen. Dat het over likes gaat en leuk gevonden worden hadden ze haarfijn door. Net als bij Youtube, die willen ook likes. En wat erg eigenlijk dat iedereen zich laten beïnvloeden...

Ze herkenden de muziekjes (zelfs het mooie franse liedje dat steeds onderbroken werd) En de dansjes van TikTok en dat ze steeds wat anders doen om leuk gevonden te worden. Volgens hen waren de acteurs echt beetje gestoorde mensen dat ze steeds leuk wilden zijn. Is toch helemaal niet nodig?

De korte scènes voelen als reclames, verkoopverhaaltjes, precies wat het natuurlijk zijn! Grappig dat ze het herkennen. Zouden ze dat bij hun eigen social media ook doen?

Ze moesten veel lachen (en waren ook blij dat dat mocht ;-) En er werd heel mooi in gezongen volgens de mannen, ja daarin zijn ze goed getraind, hun moeder zingt namelijk ook ;-) Ook heel mooi.


Waarom je naar deze voorstelling moet

Dit vind jij leuk is een voorstelling dus die je eigenlijk gezien MOET hebben. Anders hoor je er niet meer bij... ;-)
Ook heel erg nuttig voor jongeren en volwassenen trouwens. Want wát trekken we ons allemaal veel van elkaar en alle social media aan. Zo niet nodig. BonteHond heeft zichzelf weer overtroffen met deze voorstelling. En wat een TOPacteurs!

Fantastisch grappig en ja leuk theater: met een vergrootglas over de gekheid, vluchtigheid en invloed van socials en vooral een ode aan lekker jezelf zijn.

Gaat het zien! Nog de hele maand mei in Theater Bellevue.

Veel plezier, Jop, Mick, Ylona en Liesbeth

Voor meer informatie en kaartjes, klik je op de roze button. Naar de website